
Vepřové plátky na kmíně s rýži
Recept ještě nebyl hodnocenMáte doma kousek vepřového masa a nevíte, co s ním? Osvědčená klasika našich babiček velí udělat ho jako plátky na kmíně. Málokdo toto jídlo zařadí mezi svá…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 255 kJ / 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 9,00 g |
–– mononenasycené | 6,50 g |
–– polynenasycené | 2,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte doma kousek vepřového masa a nevíte, co s ním? Osvědčená klasika našich babiček velí udělat ho jako plátky na kmíně. Málokdo toto jídlo zařadí mezi svá…
Cuketu omyjeme a nakrájíme s oloupanými bramborami na kousky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky.Na másle zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme cuketu, brambory,…
Tarhoňu restujeme na 2 lžících oleje, až začne chytat zlatou barvu. Vsypeme papriku, zamícháme a přilijeme horkou vodu, cca 2 prsty nad tarhoňu. Osolíme a vaříme na…
Žampiony očistíme a nastrouháme na hrubo. Cibuli nakrájíme na drobno, chléb nadrobíme.Maso smícháme se žampiony, vejcem a zbytkem surovin. Zpracujeme směs a dochutíme…
Oblíbená retro klasika české kuchyně obstojí i dnes. Květák je bohatý na vitamíny C a K, také obsahuje draslík. Dobře ochucený květákový mozeček může být dietním a…
Máte-li doma kousek vepřového plecka a nevíte, co s ním, zkuste osvědčenou klasiku našich babiček. Kostky masa dušené ve vlastní šťávě spolu s voňavým kmínem. Ten máte…
Přestože rádi vaříte a experimentujete, občas každý ocení jednoduchý recept z pár základních ingrediencí. Pokud má navíc univerzální využití, tím lépe. Tato žampionová…
Maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Mokrýma rukama vytvarujeme kuličky. Rozehřejeme olej a kuličky zprudka opečeme ze všech stran a vytáhneme na talíř.Do…
Vepřové maso (palce) nakrájíme na kostky, krůtí a slaninu bez kůže na menší kostky. Do hrnce dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a po jeho rozpálení vložíme…
Smícháme vejce s olejem, solí, pepřem a zbytkem surovin. Metličkou prošleháme. Maso nakrájíme na větší hranolky. Naložíme do ochucených vajíček a necháme asi 2 hodiny…
Očištěné žampiony a papriku nakrájíme na větší kousky. Cibulu nakrájíme na drobno a zpěníme ji na másle. Přihodíme žampiony, koření a nakrájenou papriku. Zasypeme…
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy, osolíme, necháme pustit vodu a ještě ji vymačkáme. Po…
Hlívu očistíme a hrubé konce odřežeme (použijeme do polévky nebo pod maso). Brambory nakrájíme na plátky nebo osminky, česnek na plátky a slaninu s cibulkou na kousky…
Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny.Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku.Cibuli nakrájíme najemno, dužinu…
Grenadýr, nebo také "grenadýr marš" je bezpochyby jedním z oblíbených jídel z dětství většiny z nás. Jednoduchý a sytý pokrm vznikne zapečením brambor a těstovin se…
Polovinu česneku nakrájíme na plátky, zbytek utřeme.Šalotku nakrájíme nadrobno, zeleninu nastrouháme nebo nakrájíme na kousky.Na tuku orestujeme vločky se šalotkou.Po…
Květák je velmi zdravá, ale chuťově méně výrazná zelenina. Květák, provoněný slaninou, kořením a česnekem, upečeme spolu s bramborami v jednom pekáčku, výsledkem bude…
Hovězí krk patří mezi tužší kus masa, který si žádá delší pomalé vaření. Pojivová tkáň se rozpustí a maso získá dokonalou strukturu, která se rozplyne na jazyku. My jsme…
Klasickou kulajdu zná každý, ale co ji pro změnu jednou zkusit uvařit z cukety? Taková polévka bude krásně krémová a k jejímu zahuštění není ani potřeba mouka - stačí…
Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je…
Zapečenou zeleninu podáváme jako přílohu k masu nebo jako bezmasé hlavní jídlo. Chuť lilku, rajčat, brambor i cibule se dokonale propojí se smetanou a kořením. Na…
Oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Mezitím nakrájíme očištěné žampiony na větší kousky.Rozpustíme kousek másla s olejem, přidáme žampiony a lehce…
K přípravě dokonalého guláše potřebujete jen správný kus masa a hodně cibule. Ta se dlouhým dušením téměř rozpadne a guláš přirozeně zahustí bez potřeby mouky. Chuť…
Kuřecí maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na filety. Připravíme misku a do ní dáme nakrájené filety, naplníme misku studenou vodou tak, aby byly filety ponořené. Postupně…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 15. 8. 2022 13:59
Přidáno 15. 8. 2022 08:31
Přidáno 15. 8. 2022 08:21
Přidáno 14. 8. 2022 17:30