Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 543 kJ / 6 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,04 g |
Tuky | 2,88 g |
Vláknina | 16,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 506,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: 2 litry vody svařte s cukrem, přiveďte k varu a nechejte vychladnout.
Krok 2: Až je voda jen mírně vlažná, vložte do ní květy bezu, mátu, kyselinu citronovou a citron nakrájený na kolečka. Rostliny musí být ve vodě úplně ponořené.
Krok 3: Zakryjte poklicí a nechejte stát v lednici 3 dny.
Krok 4: Sirup nalijte do lahví a skladujte v lednici. Spotřebujte do 1 měsíce. Pokud chcete uchovat déle, je potřeba sirup sterilovat 30 minut na 100 °C v zavařovacím hrnci.
Zveřejněno 30. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezinkový sirup s mátou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GpG
Moje poznámka
Bezinkový sirup s mátou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0GpG
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno před 11 hodinami
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno před 13 hodinami
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
LucieKrou před 2 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 4 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 5 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Jaroslav.gois@gmail.com před 6 hodinami
Toast à la turecká vejce cilbir
Nadja před 6 hodinami
Olejová bublanina
jiri petrasek před 7 hodinami
Hrstková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Palačinky s jahodovým dipem
KrisZaezemi před 8 hodinami
Suroviny:
máta,
kyselina citronová,
citron,
cukr třtinový
Komentáře (1)