Roládky z toustového chleba
Recept ještě nebyl hodnocenRoláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 341 kJ / 82 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Tento vynikající moučník plný jahod není na přípravu vůbec složitý. Nadýchaný piškot, který má svěží nádech díky citronové kůře, potřeme vrstvou pudinku, přidáme čerstvé…
Vietnamská kuchyně je skvělá díky vyváženosti chutí, použití čerstvých surovin a spousty čerstvých bylinek. Vyzkoušejte letní závitky z rýžového papíru plné lehké, svěží…
Tento sirup je vyroben z čerstvých lístků máty, které dodávají intenzivní a přirozenou chuť. Stačí jen pár lžiček sirupu přidat do sodovky a vznikne osvěžující nápoj,…
Kokosové řezy připravíme z nadýchaného piškotového těsta, které potřeme marmeládou a krémem vonícím rumem a kokosem. Jemný sladký krém skvěle doplňuje nakyslejší chuť…
Nepečené dorty s ovocem nás lákají především v horkých letních dnech. Osvěžující dortík z piškotů a smetanového krému s tvarohem, plný šťavnatých a sladkých jahod,…
Jogurt s vodou a solí našleháme do pěny a ochutíme podle své chuti, někdo přidá mátu - může být i sušená, někdo přidá česnek.Myslím, že místo máty by se daly použít i…
Mátový likér je oblíbený bylinný nápoj, který vyniká svou svěží chutí a léčivými vlastnostmi. Vyrábí se z máty peprné, která je známá svým pozitivním účinkem na zažívací…
Lahodná krémová polévka ze zeleného hrášku osvěží váš sváteční stůl. Kombinace hrášku a slaniny tvoří dokonalý základ této polévky a čerstvá máta jí dodá na svěžesti.…
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Oblíbený a velice známý letní drink piňa colada připomene letní horké večery na pláži nebo u hotelového baru. Nic nám nebrání si tento drink připravit doma a vychutnat…
1) Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu buď vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou, anebo ji vyložte pečícím papírem. 2) Vejce vyšlehejte s cukrem do…
Tradiční gyros, osvěžující tzatziki, autentický řecký salát plný čerstvé zeleniny a křupavá pita – to vše dohromady tvoří neodolatelnou kombinaci chutí, která vás…
Taboulleh je salát oblíbený na Středním východě. Často se dělá kromě kuskusu i z bulguru. "Ten pravý", ale neexistuje. Je spousta variant, mohou se přidat například i…
Omrzely vás klasické přílohy a rádi byste vyzkoušeli něco nového? Máme pro vás recept na turecké brambory pečené v jogurtu. Hotové jsou za chvíli a marináda s…
Kubánský oblíbený nápoj Ernesta Hemingwaye je příjemným osvěžením na sklonku horkého letního dne. Jeho příprava není nijak složitá a tak si tento výborný koktejl můžete…
Podomácku připravený mátový sirup můžete využít i jako sladidlo. Nejvíce ho však užijete v létě, kdy z něho můžete připravit osvěžující mátovou limonádu, kterou stačí…
V první míse smícháme mouku a prášek do pečiva. V druhé míse smícháme vejce, olej, aroma, vanilkové cukry, cukr krystal, mléko, pudink.Poté mouku a prášek do pečiva…
Formu na srnčí hřbet o velikosti cca 30 x11 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky šleháme s krupicovým cukrem a…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Maso pokrájené na 6 plátků mírně naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a lehce opečeme a podusíme na sádle.Na kostičky posekanou cibuli zpěníme na slanině…
Jednotlivé druhy bylin nasbíráme a usušíme - nebo koupíme v dobré prodejně - a smícháme v uvedeném poměru.Čaj, připravený ze lžíce směsi, zalité šálkem horké vody a 15…
V horkém létě oceníme svěží moučníky. Přesně takový je tropický dort, skládající se ze sušenkového korpusu, jogurtového krému a mangového curd. Už jen jedno sousto…
Korpus upečeme nejlépe den předem: Troubu předehřejeme na 180 °C, dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mátové lístky rozdrtíme v hmoždíři, dáme do…