Casarecce all´Amatriciana

Suroviny

těstoviny Casarecce
250 g slaniny na kostky nebo anglické
3 stroužky česneku
3 lžíce oleje
1 plechovka drcených rajčat s bazalkou
1 menší cibulka nakrájená nahrubo

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme ve slané vodě.

  2. Osmahneme cibuli se slaninou s kapkou oleje, přidáme drcená rajčata a necháme provařit.

  3. Přidáme česnek a dle potřeby dochutíme solí a pepřem nebo troškou cukru, pokud jsou rajčata kyselejší.

  4. Do směsi přidáme uvařené těstoviny a promícháme. Na talíři podáváme s parmazánem a petrželkou na ozdobu.

Poznámka od kuchařky

Přidala jsem i kukuřici, dcerka ji tam má ráda, ale záleží na každém.

Komentáře k receptu Casarecce all´Amatriciana

  • bofinka bofinka

    Pokud das do omacky all' Amatriciana cibuli, cesnek, petrzelku, parmazan, kukurici Tvoje volba, nic proti, urcite bude dobre chuti a dcerka spokojena.
    Pak uz se ale nejedna pochopitelne o Casarecce all'Amatricina, ale o Casarecce alla Luucca.

    Odpovědět