Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruška pečená s ořechy, nivou a brusinkami

Pečené hrušky s náplní z ořechů, nivy a brusinkové marmelády ozdobí váš stůl a poslouží jako vynikající předkrm, chuťovka k vínu nebo jako součást obědového salátu. Výhodou je snadná a rychlá příprava.

Hodnocení receptu je 4,7 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Neoloupané hrušky omyjeme, rozpůlíme a lžičkou vydlabeme jádřinec a bubáka. Nasekané ořechy smícháme s nastrouhanou nivou v poměru asi 1:1. Krok 2: Hrušky zakápneme šťávou z citronu a na dno dáme malý kopeček brusinek. Naplníme směsí sýru a ořechů a vložíme do lehce máslem vymazaného pekáčku. Krok 3: Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 10-15 minut dozlatova. Podáváme teplé, položené na listovém salátu, ozdobené malým kopečkem brusinek, zakápnuté olejem a citronem.

Zveřejněno 30. 8. 2020

Poznámka autorky mika59

Měla jsem hrušky už lehce měkké, tak jsem zapékala hned a byly akorát. Pokud jsou hrušky tvrdé, je lepší zapéct samotné asi deset minut a pak naplnit. Zapéct dalších asi 10 až 15 minut. Ořechy jsem lehce pomačkala v hmoždíři, bylo to hned a rychle. Hrušky je dobré zespodu lehce seříznout. Budou pěkně stát a nebudou se naklánět.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruška pečená s ořechy, nivou a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rAAE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruška pečená s ořechy, nivou a brusinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rAAE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Zuzka57: Děkuji moc :-K:-K

K tomuto receptu se rádi vracíme

Velmi doporučuji:-! Kombinace grilovaná hruška + modrý sýr je nebe v ústech...Jak je vidět na fotce, jsou podle mne chuťově lepší odrůdy hrušek s hnědou slupkou, komu se zdá Niva příliš intenzivní, tak gorgonzola je skvělá volba...
( U nás crostini ( opečená bagetka) s grilovanou hruškou, modrým sýrem a ochucené dle špajzky kapkou ochuceného balzamika a třeba ještě kouskem čerstvého fíku nesmí chybět na žádném posezení...)

Suroviny:
hruška, ořechy vlašské, sýr niva, marmeláda brusinková, máslo, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu