Hrušky na karamelizované cibuli s nivou

1974andrea Kuchařka:

Ostatní 35 názorů

524
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Suroviny

1 zralá hruška ( ne příliš měkká, ale sladká)
2 velké cibule nejlépe červené
1 PL hnědého cukru
1 PL octa balsamico
sůl
pepř
niva
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi s máslem si restujeme na kolečka nakrájenou cibuli cca 10 minut, osolíme.

  2. V polovině času přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme octem a zredukujeme.

  3. Nakonec dochutíme a opepříme.

  4. Na druhé pánvi si na másle opečeme bagetky a po nich na plátky nakrájenou hrušku.
    Bagetky poklademe karamelizovanou cibulí, hruškou a plátkem nivy.

  5. Můžeme nakonec dát ještě na minutku pod rozpálený gril.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrušky na karamelizované cibuli s nivou

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    yanull:Janinko, tak to mockrát děkuji, takovéhle příjemné zprávy si po ránu ráda přečtu:-K

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Andrejko, už jsem hodnotila, ale musím zase, protože tuto dobrotu jsme dnes měli již po 4. a určitě ne naposledy :-p.A to je co říci,protože pan domácí do své mlsné pusy jen tak něco nevloží;-). Mírně jsem si upravila postup, takže nejprve si opeču na másle hrušky, po nich dám cibuli, dle postupu, jak to tu máš a ukládám na toustový chléb, který opeču v topinkovači, trošku tím dělám "dietnější" verzi:-), ale na chuti to nic nemění, ba naopak, krásně to chrumká. Zapékám krátce pod grilem a pak už si jen mlaskáme :-p:-p:yes:Ještě jednou moc děkuji za tento skvělý recept:-p:yes::-K
    P.S. Pro ty, kteří vyzkouší, upozorňuji, že velmi také záleží na kvalitě hrušek, my máme takové zelené, ale plné šťávy a jen se rozplývají:-p.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jana Remkova:Jani díky:-8;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Panečku, Andreo, máš bezva fantazii a skláním se před tvým mládím a umem a to si opravdu nedělám srandu. Tohle je super kombinace:-p

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Jana:Cibule může být i žlutá nebo bílá, ale niva s hruškami má dohromady výbornou chuť. Možná pro ty, kdo jí neholdují, by mohl být hermelín;-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Hezký recept...chci se zeptat...je možné použít normální cibuli a nivu nahradit jiným sýrem? Děkuji :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Pája:Pájo, jsem ráda, že vám chutnalo;-), díky za pochvalu:-K
    verac: :-D Děkuju:-K, je to opravdu moc dobré:-p

    Odpovědět

  • Verac Verac

    No teda, úplně se mi samovolně otevřela pusa:-D. To by mi moc chutnalo:-p:yes:

    Odpovědět

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    :-K:-p No je to super.. velmi netradiční a výborné... :yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Pája:Tak přeji všechno nejlepší a hodně zdravíčka:-K, doufám, že si pochutnáte. A nepijte žádný tvrdý alkohol, neznámého původu:-!;-)

    Odpovědět

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    1974andrea: Mám dnes narozky, tak to jdu zkusit...;-) Myslím, že by to k vínku nebo k šampíčku moho být to pravé a originální. Pak poreferuji :-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Díky :-K ještě jednou za milé komentáře a zkuste někdo, protože to je fakt moc dobré;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    jj, to by šlo ;-) :-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hrušky s nivou jsem už vdělala, výborná kombinace no a ještě k tomu cibulku nejlépe červenou, mana nebeská ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Andrejko bomba, Ty jsi prostě jednička:-p:yes::yes::-))

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo