

Hrušky na karamelizované cibuli s nivou
Suroviny
- 1 zralá hruška ( ne příliš měkká, ale sladká)
- 2 velké cibule nejlépe červené
- 1 PL hnědého cukru
- 1 PL octa balsamico
- sůl
- pepř
- niva
Postup přípravy receptu
Na pánvi s máslem si restujeme na kolečka nakrájenou cibuli cca 10 minut, osolíme.
V polovině času přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme octem a zredukujeme.
Nakonec dochutíme a opepříme.
Na druhé pánvi si na másle opečeme bagetky a po nich na plátky nakrájenou hrušku.
Bagetky poklademe karamelizovanou cibulí, hruškou a plátkem nivy.Můžeme nakonec dát ještě na minutku pod rozpálený gril.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrušky na karamelizované cibuli s nivou
-
yanull:Janinko, tak to mockrát děkuji, takovéhle příjemné zprávy si po ránu ráda přečtu
-
Andrejko, už jsem hodnotila, ale musím zase, protože tuto dobrotu jsme dnes měli již po 4. a určitě ne naposledy
.A to je co říci,protože pan domácí do své mlsné pusy jen tak něco nevloží
. Mírně jsem si upravila postup, takže nejprve si opeču na másle hrušky, po nich dám cibuli, dle postupu, jak to tu máš a ukládám na toustový chléb, který opeču v topinkovači, trošku tím dělám "dietnější" verzi
, ale na chuti to nic nemění, ba naopak, krásně to chrumká. Zapékám krátce pod grilem a pak už si jen mlaskáme
Ještě jednou moc děkuji za tento skvělý recept
P.S. Pro ty, kteří vyzkouší, upozorňuji, že velmi také záleží na kvalitě hrušek, my máme takové zelené, ale plné šťávy a jen se rozplývají.
-
Jana Remkova:Jani díky
-
Panečku, Andreo, máš bezva fantazii a skláním se před tvým mládím a umem a to si opravdu nedělám srandu. Tohle je super kombinace
-
Jana:Cibule může být i žlutá nebo bílá, ale niva s hruškami má dohromady výbornou chuť. Možná pro ty, kdo jí neholdují, by mohl být hermelín
-
Hezký recept...chci se zeptat...je možné použít normální cibuli a nivu nahradit jiným sýrem? Děkuji
-
Pája:Pájo, jsem ráda, že vám chutnalo
, díky za pochvalu
verac:Děkuju
, je to opravdu moc dobré
-
No teda, úplně se mi samovolně otevřela pusa
. To by mi moc chutnalo
-
No je to super.. velmi netradiční a výborné...
-
Pája:Tak přeji všechno nejlepší a hodně zdravíčka
, doufám, že si pochutnáte. A nepijte žádný tvrdý alkohol, neznámého původu
-
1974andrea: Mám dnes narozky, tak to jdu zkusit...
Myslím, že by to k vínku nebo k šampíčku moho být to pravé a originální. Pak poreferuji
-
Díky
ještě jednou za milé komentáře a zkuste někdo, protože to je fakt moc dobré
-
jj, to by šlo
-
Hrušky s nivou jsem už vdělala, výborná kombinace no a ještě k tomu cibulku nejlépe červenou, mana nebeská
-
Andrejko bomba, Ty jsi prostě jednička