Sladká kaše krupicová, tradičně podle Perchty z Rožmberka, skutečně dle Markéty z Hardegga, základní
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 992 kJ / 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,96 g |
Tuky | 8,79 g |
Vláknina | 15,36 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 71,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krupici namočit na 20 minut do studené vody.
Uvařit ze stejné studené vody v hrnci se silným dnem.
Solit po začátku varu. Vařit mírným varem asi 13-14 min za občasného míchání, než začne kaše "mlaskat". Krok 2: Ztuhlá povidla rozetřít s vodou. Krok 3: Po nalití kaše do mísy obsahu 1-1,2 l.
Přidat dochucení a promíchat. Krok 4: Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12-15 minut.
Uvařit ze stejné studené vody v hrnci se silným dnem.
Solit po začátku varu. Vařit mírným varem asi 13-14 min za občasného míchání, než začne kaše "mlaskat". Krok 2: Ztuhlá povidla rozetřít s vodou. Krok 3: Po nalití kaše do mísy obsahu 1-1,2 l.
Přidat dochucení a promíchat. Krok 4: Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12-15 minut.
Zveřejněno 2. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladká kaše krupicová, tradičně podle Perchty z Rožmberka, skutečně dle Markéty z Hardegga, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kpAN
Moje poznámka
Sladká kaše krupicová, tradičně podle Perchty z Rožmberka, skutečně dle Markéty z Hardegga, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kpAN
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 9 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 14 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 15 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno 7. 7. 2025 18:07
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 2 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 2 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 3 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 4 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 6 hodinami
Vepřové srdce na kmínu a slanině
Sahula před 6 hodinami
Domácí quiche
TotalMudla před 7 hodinami
Máslová krupková polévka
poirotka před 8 hodinami
Suroviny:
pšenice,
voda,
sůl,
povidla švestková,
cukr,
máslo,
skořice mletá
Komentáře (8)
Ano, měla by to být ona.
Podle popisu je to nejjednodušší a nejlevnější. Mohlo to být pochopitelně i z pšenice seté.
https://hradeczije.cz/hradecke-povesti-6-povesti-o...