Makový koláč s jablky
Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 223 kJ / 2 204 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,13 g |
Tuky | 129,08 g |
Vláknina | 37,80 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 601 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 148,63 g |
Postup přípravy
U všech čtyř vajec oddělíme žloutky od bílků. Krok 2: Žlouttky dáme stranou do misky a přimícháme k nim mák, tvaroh, jablka, med, kypřící prášek, vanilkový extrakt a špetku soli. Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta. Těsto vlijeme do formy (průměr 20 cm) vyložené pečícím papírem. Krok 4: Formu dáme do troubky a pečeme při 160-170°C cca 60 minut.
Zveřejněno 11. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makový koláč s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Xj3
Moje poznámka
Makový koláč s jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Xj3
Nejnovější recepty
Arabský hummus
Přidáno před 1 hodinou
Pórkový krém
Přidáno před 7 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 7 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 12 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 13 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 28 minutami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 41 minutami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 1 hodinou
Francouzské brambory
Lucek před 1 hodinou
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 1 hodinou
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 1 hodinou
Pórková polévka s česnekem a kroupami
Dagemar před 1 hodinou
Fofr broskvový koláč
JakubM před 2 hodinami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 3 hodinami
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kupczyk před 3 hodinami
Suroviny:
vejce,
mák mletý,
tvaroh polotučný,
jablko,
med,
kypřící prášek,
extrakt vanilkový,
sůl
Komentáře (1)