

Jablečno-makový koláč
Suroviny
- 1 kg jablek
- 150 g mletého máku
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- skořice
- 200 ml oleje
- 200 ml vody
- 200 g moučkového cukru
- cca 100 g krystalového cukru
- 6 vajec
- čokoládová poleva
Postup přípravy receptu
Jablká zbavíme jaderníkov a nakrájame na maličké kocôčky. Rozložíme ich na plech na pečiaci papier. Posypeme škoricou a kryštálovým cukrom.
Vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Postupne pridávame vodu zmiešanú s olejom a stále šľaháme.
Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.Hmotu rozdelíme na polovice a do jednej vmiešame mak.
Makovú hmotu vylejeme na jablká.Na makovú hmotu vylejeme bielu hmotu.
Pečieme na 180°C. Necháme dôkladne vychladnúť (aj do druhého dňa) a koláč preklopíme. Pečiaci papier stiahneme.
Polejeme čokoládovou polevou, ktorú necháme stuhnúť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablečno-makový koláč
-
casino: Ďakujem, som rada, že chutnalo.
Tento koláč som robila vždy s mletým makom, ale ten nápad s celým sa mi páči. Keď je celý mak dobrý v iných koláčoch, prečo nie aj v tomto, nie?
-
Upečeno s CELÝM mákem
Moc nám chutnalo BEZ překlápění
Možná i proto, že po vychlazení zůstal vršek koláče příjemně chrumkavý