

Bažant na česneku a jablkách
Suroviny
- 1 bažant
- sůl
- česnek
- uzený špek
- anglická slanina
- 2 jablka
- cibule
- máslo
- olej
- pepř
Postup přípravy receptu
Bažanta stáhneme z kůže a naporcujeme. Protože má bažant sušší maso, tak každý kousek na několika místech prošpikujeme kousky špeku. Osolíme, opepříme a a ze všech stran ho potřeme prolisovaným česnekem.
Připravíme si nádobu, která se dá použít i do trouby. Cibuli nakrájíme na kostky a na oleji opečeme dohněda. Vložíme porce bažanta a ze všech stran ho opečeme, aby se maso zatáhlo. Potom ho poklademe plátky anglické slaniny a podlijeme vývarem (vodou) a dusíme do měkka.
Asi 10 minut před koncem přidáme jablka nakrájená na čtvrtky. Měkkého bažanta poklademe plátky másla a dáme do vyhřáté trouby pod gril cca na 5 minut. Podáváme s rýží.
Na oleji osmahneme na kostky pokrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži (1 hrnek), chvilku promícháváme a potom podlijeme hrnkem a půl vody, v které jsme si rozmíchali kostku bujónu a přidali lžičku soli. Vaříme pod pokličkou cca 15 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bažant na česneku a jablkách
-
BILKOVAI: Zase s úspěchem upečen v sobotu a sež..án !
Chutná opravdu všem !
-
Veroniko, to mi povídej, mně se mže o bažantech jenom zdát
-
BILKOVAI: Tvuj recept chutná všem,komu jsem nabídla ,i zarytým bažantonejedlíkum! Jednoduchý a vynikající ! Jenom jeden problém,brzy bude zasoba vyčerpána a mrazák bez bažantu!
-
Veroniko,
-
Veronika.Hrozna:Na požádání upečen i pro synka a jeho manželku -vylízáno -talíře jako z myčky!
-
BILKOVAI:Neuvěříš,ale páníček nakrájel i slaninu na špikovaní a také anglickou na plátky.Pak si vyčerpáním schrupnul a vzbudil se přesně na oběd !
Minule jsem zapomněla dát máslo před dopečením ,dneska ne ! A s tím máslem to bylo jestě lepší !
Zásobování bažanty je věc manžela ! Jinak si nepochutná ! -
Veroniko, jsem ráda, že tento recept u vás zdomácněl.
Škoda, že nemám někoho, kdo by mě zásoboval bažanty
Dala bych si
-
Dneska jsu udélat toho tvého bažanta už podruhé ! Doufám ,že jedna fotka stačí, nemusim podruhé fotit,že!
Páníček už mlsně obchází kuchyni ! -
BILKOVAI:
dala jsem jenom dva veliké stroužky,česneku.
A ty jablíčka dvě malá /i z těch jsem kousek sežrala/ Jablíčka tam byly 20 minut celkem i s grilem.Pekla jsem prsa a stehna !
Mňam ! -
Veroniko, potěšilo mě, že jsi si vybrala můj recept k realizaci a mám radost, že chutnalo. A o tom to je
Děkuji za fotečku
-
Slíbila jsem fotečku - plním a mohu říct ,že ten bažant je naprosto vynikající! Mně i manželovi moc chutnalo a tento recept bude "bažantí stálice" na našem stole.
Co se týče předešlých komentářu,tak jsem již psala ,že je mi to "jedno" ! Ten bažant by byl sežrán,i kdyby měl Oskara ! -
Ivetka, mám dojem, že p. Bílek má tie boule v kuse.
Tvoj receptík je nádherný. -
-
Eliza: No nevím Eliz...jiná uživatelka si dle SZ právě myslí, že mě..ale to neva.
I tak je asi maličká omluva na místě.
-
aaadobromila: Myslím, že v tomto případě Anička nemyslela Tebe, ale osobu, která nedokáže dát pokoj a protože nijak zajímavě nevaří, zviditelňuje se tady na komentářích jiných...
V tomto případě se instalovala do pozice "myslivce - lovce" a bude s tím otravovat, dokud jí na to ostatní budou pozitivně reagovat.. A oni zatím budou...ale za čas je to taky přestane bavit...