Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 653 kJ / 873 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,85 g |
Tuky | 39,64 g |
Vláknina | 2,72 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 2,61 g |
Sůl | 6,42 g |
Sacharidy | 102,89 g |
Postup přípravy
Odstát zakrytou směs na teplém místě 1 hodinu. Krok 4: Lze přimíchat rozpuštěný šmolc na konci kynutí. Krok 5: Na středním plamenu rozehřátou pánev průměru 24 cm vymazat lžičkou šmolcu. Vlít rozmíchanou směs na pánev a zakrýt pokličkou (talířem). Krok 6: Smažit 5 minut na středním plamenu. Dále 15-20 minut smažit na mírném plamenu. 3-4 vyklepat vodu z pokličky. Zkusit špejlí, nebo párátkem. Dobře upečený vdolek je žlutý na horní i na spodní straně.
Zveřejněno 10. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qwK3
Moje poznámka
Kukuřičný vdolek kynutý (yeast cornbread), základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qwK3
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 7 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 1 hodinou
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 4 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 5 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 6 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 6 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 6 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 7 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 7 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 8 hodinami
Suroviny:
mouka kukuřičná,
voda,
vejce,
cukr,
kvasnice,
sůl,
máslo
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.