Žampionová omáčka smetanová

Bejkovka@ Kuchařka: Bejkovka@

Doba přípravy: asi 20 min Asi 4 Omáčky 13 názorů

Suroviny

tuk (na podušení cibulky) stačí trochu
100 g máslo
100 g hladká mouka
125 ml mléko
1 celá smetana
žampiony konzerva
1 cibule
ocet
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemno a mírně zpěníme na tuku. Přidáme mouku, světlá zásmažka.

  2. Zalijeme vývarem a mlékem a rozšleháme. Osolíme, provaříme, zjemníme omáčku smetanou, přidáme ocet dle chuti. Podusíme žampiony a je to.

Poznámka

Je to dobrota mňam.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 50 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žampionová omáčka smetanová

  • Bejkovka@ Bejkovka@(autorka receptu)

    Eliza sem ráda za přidáni foto je krásné :-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Reno Tigers: omlouvám se,blbě jsem si to přečetl:-8

    Odpovědět

  • Reno Tigers Reno Tigers

    jarda Kadic:jasně, že máslo je taky tuk..ale v seznamu surovin je jasně uvedeno:
    tuk na podušení cibulky, stačí trochu - tuk je tu napsaný
    máslo 100g - a k tomu ještě máslo, ale na co???
    hl. mouka 100g
    ..... atd.

    Jinak taky vařím jen z čerstvých žampiónů...konzervy nebo mražená zelnina apod. mi absolutně nic neříká.. :yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    reno tigers: Pokud vycházíš z toho ,že máslo není tuk,pak máš pravdu;-) protože v postupu je uvedeno,že cibuli zpěnime na tuku.Jinak žampiony bych dal radši čerstvé,z konzervy mě nechutnají;-)

    Odpovědět

  • reno tigers reno tigers(neregistrovaný)

    jo a jinak v seznamu surovin je 100g másla.. v receptu však vůbec nevidím co s tím máslem má člověk vlastně dělat..asi si ho dát na hlavu...
    Zdraví Vás hlava pomazaná :yes: :-K

    Odpovědět

  • reno tigers reno tigers(neregistrovaný)

    Mno...ještě jsem to nezačal ani dělat a už mi tam něco chybí....:-( v seznamu surovin není uveden žádný vývar a najednou na něj narazím v receptu..vývar z čeho by nebylo taky špatný napsat, z ponožek to asi nebude, tak třeba ze zeleninováho bujonu bych tipoval?? Teplota vývaru nebo mléka tu taky není (aby se mléko nezdrclo).. a úprava žampiónů??podusíme žampióny?zvlášť bez krájení a přiložení do omáčky nebo jak :-D...a v omáčce spíš povařit jak podusit..
    No prostě chtzělo by si to s tím receptem trochu pohrát..
    Samozřejmě nejsem začátečník takže si omáčku bez problémů udělám, ale opravdý začátečnický ucho, které se teprve učí vařit, by podle tohoto receptu mělo asi problémy něco vytvořit..
    Všem přeji dobrou chuť a hezký den :yes:

    Odpovědět

  • katlie katlie

    Eliza: Aha, tak to jo, já myslela, že problém je v omáčce. Díky za info. Ale někdy naopak zdrclejší knedle bývají lepší než ty nadýchané, ale hlavní je, že jsou domácí - to i ty zdrcláče jsou lepší než kupované.;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    katlie: Irčo, zdrcly se mi knedlíky...:-8:-D Dělala jsem těsto v domácí pekárně a kámen úrazu byl zřejmě v sušeném droždí...Příště zkusím čerstvé.;-)

    Odpovědět

  • katlie katlie

    Eliza: Moc krásné fotky a ještě lepší musí být jídlo samotné, žampionovou omáčku mám moc ráda a docela mě láká tuto udělat. Jen jsem nepochopila ten komentář manžela - o neprůchodnosti střev. Je to tuhé nebo co je v receptu špatně udělané. Předem děkuji za odpověď. Irča:-O

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Ahoj, přidala jsem fotečku, ať je recept veselejší... Použila jsem čerstvé žampiony /sterilované moc nemusíme/ a trochu hub z lesa.

    Knedlíky se mi dnes nějak nepovedly, nenakynuly, ale i tak přidávám pro pobavení, protože se manžel optal, jestli jim chci způsobit neprůchodnost střev...;-):-D:-D a ať zbytky nehážu do záchodu, že by to ucpalo celé Vinohrady...:-D:-D
    Jde o recept nalezený tady, ale autorovi to psát nebudu, nemůže za to. ;-)
    Ale omáčka vynikající, to zas jo.:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Keby som bola začiatočník, tak tú omáčku podľa toho receptu neuvarím. Teda omáčku áno a čo s tými šampiňónami ? Trochu pozornejšie by to chcelo písať...

    Odpovědět

  • Bejkovka@ Bejkovka@(autorka receptu)

    spagetka:je to opravené:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bejkovka@ (Markéta) - chybí přesnější určení množství surovin.
    Nerozumím posledním slovům " ocet proudíme+žampiony" - prosím o opravu. (pravděpodobně přidáme, nebo dochutíme octem, ale to musí autorka opravit)

    Odpovědět

Tématické fráze: zampionova omacka se smetanou žampionová smetanová omáčka zampionova omacka smetanova omačka se zampiony smetanovo žampionová omačka smetanova omacka s zampiony smetanova zampionova omacka smetanová žampionová omáčka recept žampionová omáčka recept recept na zampionovou omacku žampionová omáčka na smetaně rychla zampionová omacka žampionová omáčka bez smetany zampionovo smetanova omacka smetanova omacka na zampionech zampiony ve smetanove omacce žampionová omáčka smetanová smetanovožampionová omáčka žampiony omačka recept žampionová omáčka

Zapomněl/a jsem heslo