Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová omáčka smetanová

Žampionová omáčka potěší každého milovníka hub a hlavně smetanových omáček. Je připravena během chvíle a zvládne ji i začátečník. Dochutíme ji solí a octem. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

18. 7. 2013 15:27

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 015 kJ / 1 199 kcal
Bílkoviny17,43 g
Tuky86,04 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 263 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy86,23 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bejkovka@ Bejkovka@

21. 3. 2014 13:29

Eliza sem ráda za přidáni foto je krásné :-)

jarda Kadic jarda Kadic

4. 2. 2014 12:51

Reno Tigers: omlouvám se,blbě jsem si to přečetl:-8

Reno Tigers

4. 2. 2014 11:11

jarda Kadic:jasně, že máslo je taky tuk..ale v seznamu surovin je jasně uvedeno:
tuk na podušení cibulky, stačí trochu - tuk je tu napsaný
máslo 100g - a k tomu ještě máslo, ale na co???
hl. mouka 100g
..... atd.

Jinak taky vařím jen z čerstvých žampiónů...konzervy nebo mražená zelnina apod. mi absolutně nic neříká.. :yes:

jarda Kadic jarda Kadic

4. 2. 2014 11:07

reno tigers: Pokud vycházíš z toho ,že máslo není tuk,pak máš pravdu;-) protože v postupu je uvedeno,že cibuli zpěnime na tuku.Jinak žampiony bych dal radši čerstvé,z konzervy mě nechutnají;-)

reno tigers

4. 2. 2014 10:55

jo a jinak v seznamu surovin je 100g másla.. v receptu však vůbec nevidím co s tím máslem má člověk vlastně dělat..asi si ho dát na hlavu...
Zdraví Vás hlava pomazaná :yes: :-K

reno tigers

4. 2. 2014 10:50

Mno...ještě jsem to nezačal ani dělat a už mi tam něco chybí....:-( v seznamu surovin není uveden žádný vývar a najednou na něj narazím v receptu..vývar z čeho by nebylo taky špatný napsat, z ponožek to asi nebude, tak třeba ze zeleninováho bujonu bych tipoval?? Teplota vývaru nebo mléka tu taky není (aby se mléko nezdrclo).. a úprava žampiónů??podusíme žampióny?zvlášť bez krájení a přiložení do omáčky nebo jak :-D...a v omáčce spíš povařit jak podusit..
No prostě chtzělo by si to s tím receptem trochu pohrát..
Samozřejmě nejsem začátečník takže si omáčku bez problémů udělám, ale opravdý začátečnický ucho, které se teprve učí vařit, by podle tohoto receptu mělo asi problémy něco vytvořit..
Všem přeji dobrou chuť a hezký den :yes:

katlie

27. 10. 2013 18:26

Eliza: Aha, tak to jo, já myslela, že problém je v omáčce. Díky za info. Ale někdy naopak zdrclejší knedle bývají lepší než ty nadýchané, ale hlavní je, že jsou domácí - to i ty zdrcláče jsou lepší než kupované.;-)

Eliza Eliza

27. 10. 2013 14:20

katlie: Irčo, zdrcly se mi knedlíky...:-8:-D Dělala jsem těsto v domácí pekárně a kámen úrazu byl zřejmě v sušeném droždí...Příště zkusím čerstvé.;-)

katlie

27. 10. 2013 14:08

Eliza: Moc krásné fotky a ještě lepší musí být jídlo samotné, žampionovou omáčku mám moc ráda a docela mě láká tuto udělat. Jen jsem nepochopila ten komentář manžela - o neprůchodnosti střev. Je to tuhé nebo co je v receptu špatně udělané. Předem děkuji za odpověď. Irča:-O

Eliza Eliza

27. 10. 2013 13:28

Ahoj, přidala jsem fotečku, ať je recept veselejší... Použila jsem čerstvé žampiony /sterilované moc nemusíme/ a trochu hub z lesa.

Knedlíky se mi dnes nějak nepovedly, nenakynuly, ale i tak přidávám pro pobavení, protože se manžel optal, jestli jim chci způsobit neprůchodnost střev...;-):-D:-D a ať zbytky nehážu do záchodu, že by to ucpalo celé Vinohrady...:-D:-D
Jde o recept nalezený tady, ale autorovi to psát nebudu, nemůže za to. ;-)
Ale omáčka vynikající, to zas jo.:-p

tejaja tejaja

18. 7. 2013 20:27

Keby som bola začiatočník, tak tú omáčku podľa toho receptu neuvarím. Teda omáčku áno a čo s tými šampiňónami ? Trochu pozornejšie by to chcelo písať...

Bejkovka@ Bejkovka@

18. 7. 2013 15:59

spagetka:je to opravené:-)

spagetka spagetka

18. 7. 2013 15:43

Bejkovka@ (Markéta) - chybí přesnější určení množství surovin.
Nerozumím posledním slovům " ocet proudíme+žampiony" - prosím o opravu. (pravděpodobně přidáme, nebo dochutíme octem, ale to musí autorka opravit)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zampionova omacka se smetanou zampionova omacka žampionová smetanová omáčka smetanova omačka se zampiony smetanovo žampionová omačka žampionová omáčka recept smetanova omacka s zampiony smetanova zampionova omacka recept na zampionovou omacku smetanová žampionová omáčka recept omáčka se zampiony žampionová omáčka na smetaně rychla zampionová omacka žampionová omáčka bez smetany recept žampionová omáčka smetanovožampionová omáčka žampionová omáčka smetanová zampiony ve smetanove omacce zampionovo smetanova omacka smetanova omacka na zampionech

Suroviny: máslo, mouka hladká, mléko, vývar masový, smetana na vaření, žampióny, cibule, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Žampionová omáčka smetanová

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GXLJ