Kančí žebírka na víné a jalovci

maris Kuchařka:

Pomalý hrnec 15 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

750 g kančích žebírek
150 ml bílého vína
10 kuliček jalovce
2 mrkve
1/2 menšího celeru
1 petržel
cibule
3 - 4 lžíce tomatového pyré
80 g slaniny
vývar
koření na zvěřinu
50 g mouky
cukr
l lžíce másla
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme nakrájíme na silnější kousky, slaninu na kostky a zprudka orestujeme na lžíci másla a trošce oleje. Do Pomalého hrnce dáme žebírka, osolíme a poprášíme kořením na zvěřinu.

  2. Přidáme orestovanou zeleninu se slaninou, jalovec, který můžeme svázat do kousku gázy nebo ho dát do "vajíčka " na čaj, tomatové pyré a podlijeme vínem a vývarem. Dělala jsem přes noc na LOW.

  3. Vzniklou šťávu můžeme zahustit moukou a nechat provařit. Vyndáme jalovec a je-li třeba dochutíme solí a cukrem.

Poznámka

Kdo nemá Pomalý hrnec, může připravit v troubě - nejlépe péct přikryté při nízké teplotě delší dobu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí žebírka na víné a jalovci

  • maris maris(autorka receptu)

    Aničko, Dano - děkuju:-):-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to není jenom slast pro oči, to se roztančí chuťové pohárky a posléze dojde i k pohlazení žaludku:yes::-D skvělý recept

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maruško,parádní dobrotu jsi připravila,mňam:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    1974andrea: no jo, to je vyzáblina;-):-)):-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    maris:Já dostanu vždycky mladíka, tak kolem 30 - 40 kg, ten je holt bez zásob:-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Mňam;-);-);-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Všem moc děkuju:-K:-K
    Ivulinko, nikdy není pozdě začít:-)
    Rebi, yanullko - :-D:-D
    Hani, až nějakého ulovíš, pošleš kousek žebírek ?
    Andreo - tak to máš smůlu:-D, měla jsem opravdu krásná, masitá, bohužel už měli poslední, jinak bych se zásobila víc:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Teda kančí žebra i jelení mám v mrazáku, ale takovejhle kus masa na tom teda není:-O.

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Asi půjdu ulovit nějakého kance ;-):yes::yes::yes::-D:-D

    Odpovědět

  • yanull yanull

    Pokračuji na "veselú notečku", když dovolíš Rebíčku;-): Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, dokud dokud mi Maruška nedá ochutnat tu dobrotu :-p:-);-)+6:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Hajný je lesa pááánn... Marušce bodík dááám.. na tohle chuť já mááám.. jak to je udělááám:-?:-//:-8:-D:-D:-D
    Parádní recept, foto.. prostě celé je to krása veliká:-p;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Zvěřinu nejíme a tudíž ji ani nevařím, ale v tvém případě bych ji velmi ráda okusila především díky lákavé fotce a příjemným ingrediencím:-):yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    magdalenka: děkuju, možná, že jsi se zvěřinou přejedla, ne ;-):-))

    tejaja: na maso jsem natrefila v řeznictví a i za krásnou cenu:-)). Hajnýho bych potřebovala:-)) Díky:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Maruška, to je na jedničku ;-) A odkiaľ to mäsko ? Hajnej zabil divočáka ? ;-);-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Máš také pekné recepty aj fotky, že ja, odporca diviny dostávam chuť...:-8 :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo