Kančí žebírka na víné a jalovci

maris Kuchařka:

Pomalý hrnec 15 názorů

511

Suroviny

750 g kančích žebírek
150 ml bílého vína
10 kuliček jalovce
2 mrkve
1/2 menšího celeru
1 petržel
cibule
3 - 4 lžíce tomatového pyré
80 g slaniny
vývar
koření na zvěřinu
50 g mouky
cukr
l lžíce másla
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme nakrájíme na silnější kousky, slaninu na kostky a zprudka orestujeme na lžíci másla a trošce oleje. Do Pomalého hrnce dáme žebírka, osolíme a poprášíme kořením na zvěřinu.

  2. Přidáme orestovanou zeleninu se slaninou, jalovec, který můžeme svázat do kousku gázy nebo ho dát do "vajíčka " na čaj, tomatové pyré a podlijeme vínem a vývarem. Dělala jsem přes noc na LOW.

  3. Vzniklou šťávu můžeme zahustit moukou a nechat provařit. Vyndáme jalovec a je-li třeba dochutíme solí a cukrem.

Poznámka

Kdo nemá Pomalý hrnec, může připravit v troubě - nejlépe péct přikryté při nízké teplotě delší dobu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí žebírka na víné a jalovci

  • maris maris(autorka receptu)

    Aničko, Dano - děkuju:-):-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    to není jenom slast pro oči, to se roztančí chuťové pohárky a posléze dojde i k pohlazení žaludku:yes::-D skvělý recept

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maruško,parádní dobrotu jsi připravila,mňam:-p:yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    1974andrea: no jo, to je vyzáblina;-):-)):-))

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    maris:Já dostanu vždycky mladíka, tak kolem 30 - 40 kg, ten je holt bez zásob:-D

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Mňam;-);-);-)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Všem moc děkuju:-K:-K
    Ivulinko, nikdy není pozdě začít:-)
    Rebi, yanullko - :-D:-D
    Hani, až nějakého ulovíš, pošleš kousek žebírek ?
    Andreo - tak to máš smůlu:-D, měla jsem opravdu krásná, masitá, bohužel už měli poslední, jinak bych se zásobila víc:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Teda kančí žebra i jelení mám v mrazáku, ale takovejhle kus masa na tom teda není:-O.

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Asi půjdu ulovit nějakého kance ;-):yes::yes::yes::-D:-D

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Pokračuji na "veselú notečku", když dovolíš Rebíčku;-): Já do lesa nepojedu, já do lesa nepůjdu, dokud dokud mi Maruška nedá ochutnat tu dobrotu :-p:-);-)+6:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Hajný je lesa pááánn... Marušce bodík dááám.. na tohle chuť já mááám.. jak to je udělááám:-?:-//:-8:-D:-D:-D
    Parádní recept, foto.. prostě celé je to krása veliká:-p;-):-):yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Zvěřinu nejíme a tudíž ji ani nevařím, ale v tvém případě bych ji velmi ráda okusila především díky lákavé fotce a příjemným ingrediencím:-):yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    magdalenka: děkuju, možná, že jsi se zvěřinou přejedla, ne ;-):-))

    tejaja: na maso jsem natrefila v řeznictví a i za krásnou cenu:-)). Hajnýho bych potřebovala:-)) Díky:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Maruška, to je na jedničku ;-) A odkiaľ to mäsko ? Hajnej zabil divočáka ? ;-);-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Máš také pekné recepty aj fotky, že ja, odporca diviny dostávam chuť...:-8 :yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kančí pečená žebra na víně jak pripravit kanci zebra kančí žebra na víně kančí žebra po myslivecku kančí žebírka kanci zebirka recept kančí žebra grilovaná žebra z divočáka kančí na jalovci kančí žebra na jalovci kančí žebra na zelenině kančí po myslivecku recept na kančí žebírka recepty zvěřina kančí žebra kančí žebra recept kančí na víně recept zvěřinové recepty z divočáka zebirka žebírka na víně kančí zebra recepty zebra z divocaka

Zapomněl/a jsem heslo