Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dosa falešná - indická rýžová palačinka, placka, lívanec, základní

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min +namočení surovin na 5-8 hodin.

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, +namočení surovin na 5-8 hodin.)

25. 1. 2023 18:22

Suroviny pro 6 kusů

6 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 087 kJ / 738 kcal
Bílkoviny22,80 g
Tuky12,68 g
Vláknina9,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,04 g
Sacharidy128,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Použil jsem pro malé množství tyčový mixér. Je možné zaměnit hrách za loupanou čočku.

Trochu lepší chuť je šmolc (ghee), máslo namísto oleje. Pro opravdové lívance přidat do těsta bez soli 1/10 kostky kvasnic, nebo 1/5 sušených kvasnic.

Těsto bez soli může kvasit samo po 12 hodinách, ale to nedoporučuji. Zdejší bakterie ve vzduchu jsou jiné než v Indii. Kvůli kvašení solit nakonec před pečením.

Nebylo zkoušeno z rýžové mouky - kvůli ceně.

Palačinky je možné plnit dle chuti, rýže s hrachem chutnají nasládle.

Podle množství vody, oleje a tloušťky po upečení jsou to palačinky. Silnější jsou jenom placky, nejdou stočit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: rýže, hrách, voda, olej, sůl

TopRecepty.cz

Dosa falešná - indická rýžová palačinka, placka, lívanec, základní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOmE5