Suroviny pro 5 dávek
Veškeré suroviny jsou na 5 kg díla.
5dávek
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 52 362 kJ / 12 515 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 826,42 g |
Tuky | 1 015,03 g |
Vláknina | 7,38 g |
Cholesterol | 3,82 g |
Sodík | 42,65 g |
Sůl | 107,60 g |
Sacharidy | 15,22 g |
Postup přípravy
Totéž uděláme s vepřovým masem a hřbetním sádlem. Necháme uležet do druhého dne v lednici. Krok 2: Hovězí maso rozdělíme na dvě části ( viz seznam surovin), z nich jednu část umeleme na mlýnku na jemno přes šajbu 3 mm. Z této části vymícháme spojku. Krok 3: Zbytek hovězího společně s vepřovým a sádlem umeleme přez hrubší šajbu ( já mám u mlýnku šajbu 7 mm), to poslouží jako hrubá složka do cigár. Krok 4: Odvážíme si koření a zamícháme jej do jemně namletého hovězího masa společně s vodou či vývarem a pořádně vymichame (ideálně v robotu). Krok 5: Poté spojku smícháme s hrubší části masa a důkladně promícháme dokud se dílo pěkně nelepí na ruku. Nezapomeňte celou dobu mít veškeré maso podchlazené. Při míchání musí pěkně zábst ruce! Opět dáme odležet do druhého dne do lednice. Krok 6: Následující den narazíme do předem připravených vypraných a namočených střev. Krok 7: Udírnu vytopíme a cigára zaudíme při 65 °C cca 3 hodiny. Poté je dáme dovařit do vody o teplotě max. 80 °C tak aby ve výrobku bylo po dobu 10 minut 72 °C. Vyjmeme a prudce zchladíme ve studené vodě. Střívko si tak zachová pěkně vypnutý vzhled a nebude "zvrásčené".
Zveřejněno 5. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Trampská cigára
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w1qj
Moje poznámka
Trampská cigára
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1w1qj
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 9 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 10 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaný hermelín v alobalu
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 6 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 6 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 6 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 8 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 9 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 9 hodinami
Piña colada (podle IBA)
rybarka007 před 9 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 9 hodinami
Švestkový závin s mákem
Tynaja před 10 hodinami
Suroviny:
ořez hovězí,
ořez hovězí,
ořez vepřový,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
česnek sušený,
koriandr,
voda,
střívka skopová
Komentáře (3)