Z rajčat a česneku během chvilky připravíme trvanlivou pomazánku. Výborně s ní dochutíme pokrmy
Z dozrávajících rajčat a česneku snadno připravíme pomazánku, kterou není třeba sterilovat a přesto v chladnu vydrží celou zimu. Vyzkoušet ji můžeme podle osvědčených receptů z našeho receptáře.
Pokud máme dostatek pěkně vyzrálých rajčat, pustíme se do přípravy jednoduché rajčatové pomazánky. Recept není příliš pracný, budou nám na něj stačit pouze tři suroviny - česnek, rajčata a sůl, která se postará o konzervaci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pomazánku
Příprava pomazánky je záležitostí chvilky:
- Na 1 kg rajčat potřebujeme 30 dkg oloupaného česneku a 7 dkg soli.
- Použijeme červená rajčata (taková jako na kečup), která nejsou příliš vodnatá.
- Případnou přebytečnou tekutinu z rajčat po jejich rozkrojení vybereme lžičkou a využijeme jiným způsobem.
- Oloupeme česnek a společně s rajčaty ho rozmixujeme.
- Přidáme sůl a vše dobře promícháme.
- Směsí plníme dobře vymyté a vypařené skleničky od dětské výživy.
- Uzavřeme je víčky a uložíme do chladna a temna, není potřeba uložení v ledničce.
Jak využít pomazánku
Hotový výrobek používáme do různých pokrmů, kterým dodá dobrou chuť a výraznější barvu. Hodí se i do polévek a omáček, na pizzu, do karbanátků a nejrůznějších pomazánek. Přidáváme ho do jídel, která se tepelně zpracovávají i do těch, které se nevaří. Nejjednodušší použití je pomazánku v tenké vrstvě namazat na topinky nebo chléb s máslem.
Rajčatová pomazánka s česnekem je velmi vhodná do luštěninových jídel, kterým dává výbornou chuť. Uplatní se do pokrmů z čočky, cizrny, fazolí nebo hrachu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 8 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 19 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Komentáře