Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Z rajčat a česneku během chvilky připravíme trvanlivou pomazánku. Výborně s ní dochutíme pokrmy
Top recepty

Z dozrávajících rajčat a česneku snadno připravíme pomazánku, kterou není třeba sterilovat a přesto v chladnu vydrží celou zimu. Vyzkoušet ji můžeme podle osvědčených receptů z našeho receptáře.

Pokud máme dostatek pěkně vyzrálých rajčat, pustíme se do přípravy jednoduché rajčatové pomazánky. Recept není příliš pracný, budou nám na něj stačit pouze tři suroviny - česnek, rajčata a sůl, která se postará o konzervaci. 

Jak připravit pomazánku

Příprava pomazánky je záležitostí chvilky:
  • Na 1 kg rajčat potřebujeme 30 dkg oloupaného česneku a 7 dkg soli.
  • Použijeme červená rajčata (taková jako na kečup), která nejsou příliš vodnatá.
  • Případnou přebytečnou tekutinu z rajčat po jejich rozkrojení vybereme lžičkou a využijeme jiným způsobem.
  • Oloupeme česnek a společně s rajčaty ho rozmixujeme.
  • Přidáme sůl a vše dobře promícháme.
  • Směsí plníme dobře vymyté a vypařené skleničky od dětské výživy.
  • Uzavřeme je víčky a uložíme do chladna a temna, není potřeba uložení v ledničce.

Jak využít pomazánku

Hotový výrobek používáme do různých pokrmů, kterým dodá dobrou chuť a výraznější barvu. Hodí se i do polévek a omáček, na pizzu, do karbanátků a nejrůznějších pomazánek. Přidáváme ho do jídel, která se tepelně zpracovávají i do těch, které se nevaří. Nejjednodušší použití je pomazánku v tenké vrstvě namazat na topinky nebo chléb s máslem.
Rajčatová pomazánka s česnekem je velmi vhodná do luštěninových jídel, kterým dává výbornou chuť. Uplatní se do pokrmů z čočky, cizrny, fazolí nebo hrachu.  

 

 

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky