Luxusní svařák z francouzského likérového vína
Svařené víno především potěší a zahřeje. A to nejen proto, že je teplé, ale prohřátí pomůže i alkohol obsažený ve víně. Ten působí na cévy a napomáhá rychlejšímu proudění krve v těle. Pocit tepla dodává i přidané koření: skořice, hřebíček, badyán.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 322 kJ / 77 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme suroviny - u pomeranče a citronu odkrojíme kůru. Pro tento rychlý svařák to asi nebude problém, ale při dlouhém louhování by mohl svařák zhořknout.
Krok 2: Nalijeme do kastrůlku 100 ml vody a 100 ml Pineau des Charentes. Raději tmavší, plnější a sladší Pineau. Přidáme ostatní suroviny a přiveďeme k varu.
Krok 3: Hned jak začne svařák bublat (nebo těsně před začátkem varu), stáhneme na minimum a přikryjeme pokličkou. Necháme ohřívat minimálně 15 minut. Pokud nechceme nechat dojít svařák až k bodu varu, ohříváme do 70 °C alespoň 20 minut.
Zveřejněno 21. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Luxusní svařák z francouzského likérového vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0Py
Moje poznámka
Luxusní svařák z francouzského likérového vína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R0Py
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 11 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 15 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 18 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 23 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 6 hodinami
Bábovka s termixem
anyge před 7 hodinami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
Agness002 před 7 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
Mery53 před 8 hodinami
Americké čokoládové cookies
Theodora před 8 hodinami
Rybíz á la brusinky
Ludmilka Sykorova před 9 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Simona Maskova před 9 hodinami
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 10 hodinami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 10 hodinami
Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi
Jan Nemec před 11 hodinami
Suroviny:
koření hřebíček,
skořice,
citron,
pomeranče,
víno,
voda,
badyán
Komentáře (2)