

Karamelový svařák
Suroviny
- 1 l červeného vína
- 3 lžíce pískového cukru
- 5 hřebíček
- 1/2 badyánu
- 2 skořice
- kolečko pomeranče
- kolečko citrónu
Postup přípravy receptu
Do kastrólku nasypeme cukr, přidáme skořici, hřebíček a badyán. Zahříváme na ohni za stálého míchání a jakmile se začne cukr rozpouštět, přidáme pomeranč a citrón. Cukr začne karamelizovat a když už nebudete moct karamel zamíchat - ztvrdne - nalejte na něj červené víno. Vše nechte vařit.
Jak příjde nápoj do varu, sundejte ze sporáku, přikryjte pokličkou a nechte 5 minut odstát.
Pak už stačí jen přecedit a v dobré společnosti popíjet.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Karamelový svařák
-
-
Hned bych si dala
+
-
Lemi máš pravdu..krásně zahřívá
-
HAničko tak ten bude krááásně hřát
-
Pajasko, když toho neuděláš kýbl, tak určitě vystřízlivět stihnete
-
A vida,ted jsem dodělala výborný Punč.Lahev červeného,ještě mám,že by?Jen abychom přes víkend vystřízlivěli.