Karamelový svařák

hanahcotton Kuchařka: hanahcotton

Nápoje 6 názorů

Suroviny

1 l červeného vína
3 lžíce pískového cukru
5 hřebíček
1/2 badyánu
2 skořice
kolečko pomeranče
kolečko citrónu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrólku nasypeme cukr, přidáme skořici, hřebíček a badyán. Zahříváme na ohni za stálého míchání a jakmile se začne cukr rozpouštět, přidáme pomeranč a citrón. Cukr začne karamelizovat a když už nebudete moct karamel zamíchat - ztvrdne - nalejte na něj červené víno. Vše nechte vařit.

  2. Jak příjde nápoj do varu, sundejte ze sporáku, přikryjte pokličkou a nechte 5 minut odstát.

  3. Pak už stačí jen přecedit a v dobré společnosti popíjet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 27 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karamelový svařák

Tématické fráze: svařák recept svařák recept na svařák jak se dělá svařák recept svařák svařák s karamelem jak udelat svarak pravý svařák jak se vaří svařák jak uvařit svařák jak udělat dobrý svařák jak na svařak recepty na svařák karamelový punč recept na pravy svarak pravý svařak recept dobrý svařák jak uvarit dobry svarak svařák z červeného vína jak vařit svařák

Zapomněl/a jsem heslo