Svařák pro mlsouny

jirkacz Kuchař: jirkacz

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Nápoje 1 názor

Suroviny

2 litry červeného vína (stačí obyčejná směs hroznů)
1 rulička skořice
1 hvězdička badyánu
5 hřebíčků
1/2 lžičky drceného kardamonu (kdo má celý je to určitě lepší)
kůra z 1/2 pomeranče
vanilkový cukr (nejlépe domácí)
2 lžíce bezového sirupu nejlépe domácího, ale dobrá je i lesní směs
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce si dáme 2 decky vody, přidáme koření, přivedeme k varu a cca 10 minut necháme zvolna prohřát.

  2. Pak přilijeme víno a opět na co nejmenším plameni zahříváme a občas promícháme až je to tak akorát teplé cca 60 stupňů.

  3. Odstavíme a dochutíme sirupem a vanilkovým cukrem dle chuti.

Poznámka

Kůru z pomeranče chce seříznout ostrým nožem tak, aby tam nebyla ta bílá dužina ;-) Tento svařák doma sklízí velký úspěch jak u přítelkyně, tak i u jejich kamarádek, které se na něj vždy těší :-)

Foto podle mě není nutné, ale když si vzpomenu, tak to někdy vyfotím a přidám sem ;)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 33 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svařák pro mlsouny

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Hmmm, když venku mrzne až praští, tak tento svařáček určitě zahřeje a ještě člověk polechtá chuťové pohárky:-*:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí svařák jak uvařit svařák jak udělat svarak svarák sirup na svařák koření na svařák nej svarak jak se dela svarak směs na svařák svařák s ovocem jak se vaří svařák jak na svařák i jak udělat svařák jak udelat domaci svařák svařák recept nej.recepty svařák směs koření na svařák recept na svárak decky svařak recept na domaci svařák