

Luxusní francouzský toustový chléb
Suroviny
- 1 sušené droždí - 7g
- 2 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 3/4 hrnku teplé vody
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- kousek másla (pokojové teploty)
Postup přípravy receptu
Sušené droždí smícháme v misce s teplou vodou (rozkvedláme vidličkou), přidáme půl lžičky cukru a přikryjeme utěrkou. Necháme 15 minut nakynout.
Ve velké míse smícháme mouku, lžičku soli a půl lžičky cukru. Nalijeme vykynutý kvásek a hněteme. Používám ruční hnětač (asi na 5 minut). Zapracujeme kousek másla a zase hněteme. Těsto musí být vláčné. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout 25 minut na teplém místě. Těsto zdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto přehodíme na vál a rukou ještě párkát přehneme a prohněteme. Vymažeme formu na toustový chléb máslem a vložíme těsto do formy. Přikryjeme utěrkou a necháme asi 40 minut kynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. 25 minut. Po upečení ihned vyndáme z formy a necháme vychladnout na mřížce (já pokládám na mísu).
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Luxusní francouzský toustový chléb
-
pěkný a jednoduchý recept, díky za zveřejnění, určitě upeču