Chalupářský guláš
Tento guláš je pro mnohé připomínkou chalupaření a trampování. Zejména jeho specifická chuť guláše vařeného v kotlíku na ohni. Maso, špekáček, cibule, česnek a paprika, to nesmí chybět. Pak už jen tu kytaru a pohodu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 094 kJ / 1 218 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,96 g |
Tuky | 50,93 g |
Vláknina | 16,96 g |
Cholesterol | 267 mg |
Sodík | 345 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 49,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky a papriku na proužky, špekáčky na nudličky.
Krok 2: V hrnci rozpustíme sádlo, na něm osmahneme cibuli, přidáme rajský protlak a necháme zarestovat.
Krok 3: Přidáme maso a ze všech stran ho osmažíme. Přisypeme sladkou papriku, promícháme a necháme pustit barvu.
Krok 4: Zaprášíme hladkou moukou, osmažíme a podlijeme vodou tak, aby bylo maso potopené. Přidáme kmín, pepř, sůl a necháme dusit na mírném ohni asi 30 minut.
Krok 5: Když maso měkne, přidáme česnek, nakrájenou papriku a špekáčky. Provaříme ještě asi 10 minut, podle potřeby podlijeme, podle toho, jak chceme omáčku hustou.
Krok 6: Podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo chlebem, co kdo má rád.
Zveřejněno 17. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chalupářský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYk3r
Moje poznámka
Chalupářský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYk3r
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 2 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 3 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rizoto
MarketaAn před 20 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
paprika čerstvá červená,
špekáček,
kmín celý,
pepř,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
česnek,
sádlo,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (2)