

Smažené chalupářské ražniči
Suroviny
- Klobásy nebo točený salám
- tvrdý sýr
- anglická slanina
- malé žampiony
- cibule možno i mladou cuketu nebo papriku apd
- Na trojobal
- hladkou mouku
- vejce
- trochu mléka
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Točený salám nakrájíme na silnější kolečka, sýr na kostky, slaninu dle obliby na menší či větší kousky, cibuli rozkrojíme na 4 díly a rozebereme na plátky, žampiony překrojíme a mírně posolíme.
Vše střídavě napichujeme na špejle, obalíme v trojobalu a ve vyšší vrstvě oleje smažíme ze všech stran. K tomu brambory a zeleninový salát.
Poznámka od kuchařky
Sýr kupuju s 30% tuku a ražniči obaluju 2 x, aby nevytékal. Nebo vejce neředíme mlékem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Smažené chalupářské ražniči
-
-
Sýr vykrajuji kolečkem na cukroví. Pak má stejný tvar jako použitý salám a lépe se smaží.
-
ja odpoviem ze viem co je raznici - je to maso a pripadne so zeleninou vacsinou cibulou a opekane nad slabym ohnom alebo pahrebou. Urcite nie obalovane spizy a smazene v oleji
-
františek Veselý:koho sa pýtaš???
-
VÍTE CO JE RAŽNIČI????
-
Jindra: Dobré to určite je, ale ražniči je mäso napichované na ihle.
-
Ražniči moji maminky - na pánev na olej, nebo sádlo dám cibuli, raději víc, na kolečka nakrájenou, přidat pro vůni na plátky nakrájenej špek, 2-4 bobkové listy. Po mírném zarestování přidat vepřové maso /kotleti, kýtu/ nakrájené na plátky mírně rozklepnuté, posolené a popepřené. Nejlepší je pochopitelně panenka. Z každé strany opečeme cca 4minuty. Jí se hned.
Je to super dobré. Bobkáč a špek tomu dodá výtečnou chuť. Výborné je to s chlebem. -
Taky se tu nad receptem inspiruju....ještě jsem nesnídala. A tohle vypadá jednoduše, rychle a efektně!
+
-
Merylas vypadá to móóóc dobře
, určitě na vyzkoušení dojde, bodík letí