Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Na křehká kachní prsa s křupavou kůrčičkou nemusíte chodit do nejbližšího asijského bistra, ale můžete je připravit v pohodlí vaší kuchyně. Krásně voňavé maso podávané se zelným salátem, rýží a aromatickou omáčkou, vám připomene chuť Asie.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 848 kJ / 920 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,40 g |
Tuky | 0,98 g |
Vláknina | 6,05 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 14,53 g |
Sůl | 34,70 g |
Sacharidy | 205,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme vodu (na dvě prsa asi jeden litr), přidáme všechny ingredience na uvaření a přivedeme k varu. Vložíme maso a vaříme 90 minut. Necháme úplně vychladnout (můžeme připravit i den předem). Vývar uschováme.
Krok 2: Zelí nakrájíme na nudličky, mrkev také. Spaříme vařící vodou a necháme 5 minut, pak propláchneme studenou vodou a dobře vymačkáme.
Krok 3: Přidáme sůl, cukr, ocet, sušený česnek, opepříme a pokapeme troškou sezamového oleje. Promícháme a necháme odležet v ledničce (můžeme i přes noc).
Krok 4: Suroviny na omáčku vložíme do hrnce, přidáme část vývaru (podle toho, kolik chceme omáčky) a přivedeme k varu. Zahustíme Solamylem rozpuštěným ve studené vodě a za stálého míchání povaříme.
Krok 5: Smícháme suroviny na obalení, přidáme studenou vodu a rozmícháme - těsto by mělo být trošku hustší než na palačinky.
Krok 6: Vychladlá kachní prsa dobře osušíme. Namočíme v těstíčku spodní částí - kůže musí zůstat suchá.
Krok 7: Smažíme ve vyšší vrstvě oleje asi 5 minut, dokud není kachna z obou stran zlatavá. Necháme minutku odležet a nakrájíme ostrým nožem na plátky.
Krok 8: Na talíř nandáme rýži, zelný salát, na něj položíme nakrájenou kachnu. Omáčku podáváme v misce zvlášť.
Zveřejněno 1. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QVn
Moje poznámka
Křehká a voňavá kachna jako z asijského bistra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2QVn
Nejnovější recepty
Kuřecí vývar s kořenovou zeleninou, kapustou a strouháním
Přidáno před 3 hodinami
Polský štědrovečerní makovec
Přidáno před 4 hodinami
Kokosovo-kakaové cukroví
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát pro sváteční chvíle
Přidáno 4. 12. 2024 19:15
Hostomický likér
Přidáno 4. 12. 2024 16:18
Pečený kuřecí gyros
Přidáno 4. 12. 2024 15:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Holka u plotny radí: Na slané pohoštění ve formě stromečku potřebujete jen trochu fantazie a několik běžných surovin
Vánoční pohádkové vaření s Toprecepty: Připravit si sekyrkovou polévku nebo Popelčinu hrachovku nikdy nebylo snazší
Vánoční poděkování nejaktivnějším členům komunity Toprecepty.cz
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémová zeleninová polévka s majoránkou
Istar před 58 minutami
Moje řízky naruby
Pecula před 1 hodinou
Black & white cookies
KatchaKK před 4 hodinami
Pivní polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Báječný perník
Jirkas1 před 6 hodinami
Čočka na česneku a cibulce
llub1 před 10 hodinami
Nepečené mandarinkové řezy
Jana1973 4. 12. 2024 20:40
Cizrna po indicku
martdol@seznam.cz 4. 12. 2024 20:36
Kuře na kari
Hanina65 4. 12. 2024 19:56
Kulajdička, jak ji dělala maminka
misak2 4. 12. 2024 15:25
Suroviny:
prsa kachní,
voda,
omáčka sojová,
sůl,
zázvor,
česnek,
víno rýžové,
badyán,
skořice celá,
omáčka sojová,
omáčka sojová tmavá,
ústřicová omáčka,
česnek sušený,
med,
víno rýžové,
cukr třtinový,
pasta chilli,
pepř,
zázvor sušený,
prsa kachní,
solamyl,
sůl,
mouka hladká,
solamyl,
kypřící prášek,
sůl,
olej,
zelí bílé,
mrkev,
sůl,
cukr,
ocet rýžový,
pepř mletý,
česnek sušený,
olej sezamový,
rýže
Komentáře (1)