Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrová roláda

V jednoduchosti je krása, a o sýrové roládě to platí dvojnásob. Jelikož je sama o sobě opravdu nádherná, hodí se jako pohoštění pro hosty na jakékoli oslavě. Můžete ji však snadno připravit i jindy, kdykoliv na ni dostanete chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava)

31. 10. 2008 10:20

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie377 kJ / 90 kcal
Bílkoviny2,93 g
Tuky0,90 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podobně můžeme udělat malé roládky z jednotlivých čtverečků plátkového sýru. Každý plátek naplníme, svineme, necháme ztuhnout a krájíme taktéž na kolečka. Ty jsou výborné na rohlíku jako jednohubky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Viktoria

30. 12. 2016 23:00

Dakujem za super recept :) ja nerada struham, jednoduchsie mi je nakrajat syr na platky a rozlozit na peciaci papier ako pise autorka. Dala som ruru na 180 a po 5 minutach bol syr pripraveny, pouzila som eidam 40%. Prikryla som ho dalsim kusom peciaceho papiera, a v pohode vyvalkala, neprilepil sa. Je to jednoduchsie nez varit. S roladou som bola hotova takto za 10 minut, bez spinavych riadov (az na nozik ktorym som miesala a natierala).:-K

Saphira

1. 5. 2016 09:29

Roláda sklidila velký úspěch :yes: Dnes jí budu dělat návštěvě znovu, tak si zas všichni pochutnáme <3 a posílám bodík :-)

zlatovlaska

15. 3. 2016 09:35

Výborná roláda. Kolegové byli nadšeni. Zmizela hned jak jsem to rozložila na talíř. :-)):-p

Freaa

11. 7. 2013 11:16

Já ještě nekupuji plátkový sýr, ale nastrouhám na hrubém struhadle sýr v celku. Rozprostřu po plechu a dám rozpéct do trouby. Po vytažení přejedu válečkem a je plát jednolitý. :-K

Tereza Blazkova Tereza Blazkova

3. 7. 2013 16:48

Roládu tohoto typu jsem dělala poprvé v životě a byla moc dobrá :-). Dělala jsem ji dvakrát, nejdříve na ochutnávku a pak na oslavu narozenin. Jakmile hosti odešli z oslavy, koukla jsem se do lednice a zapomněla jsem jim nabídnout roládu :-(:-8:-D. Zamrazila jsem ji, myslíš, že bude ještě pak dobrá? Bodík +20 a fotečka ;-).

Svetlana Svetlana

26. 3. 2013 14:51

jarka skrobakova:...dík za vyzkoušení...je to fakt praktické v té troubě...a hlavně - rychlovka...jsem ráda že chutnala a vydařila se...;-)

jarka skrobakova

26. 3. 2013 14:24

Udělala jsem Světlanko roládku dle Tvého postupu v troubě a je to bomba. Vždycky jsem to dělala v mikrotenu ve vařící vodě, ale už nikdy více budu dělat podle Tebe. Moc jsme si pochutnali. :-p Posílám velkého boďana a foto. :yes::yes::-K

Svetlana Svetlana

19. 1. 2012 20:12

Lucko díky :-8...Rebí a určitě vyzkoušej, fakt to stojí za to :-)

rebeka rebeka

19. 1. 2012 15:30

Svetlana: díky..určitě příležitostně vyzkouším:yes:

Lucie

19. 1. 2012 12:47

Roládu jsem dělala poprvé a vyvedla se! Úžasný recept! :-8:-)):yes:

Svetlana Svetlana

17. 1. 2012 23:19

rebi, jestli to ještě budeš číst, tak použij raději nízkotučný...já použív 30% Eidam, kolegyně vzala, protože myslela, že 45% je tučnější a bude lepší, tak se jí roztavil a měla s tím víc práce a problémy...stačí 30% s menším obsahem tuku - prostě ten normální, co normálně kupuješ :-):-K

rebeka rebeka

17. 1. 2012 22:28

Svetlana: Světli, snad zvládnu..ještě se zeptám..sýr je jedno jaký nebo nějaký spešl a ten váleček se na sýr nechytá asi..on je vlastně mastný, že;-):-?
jdu spát..začínám mít hlad..a co horšího..chuť:-8:-D:-D

Svetlana Svetlana

17. 1. 2012 22:23

rebi, já nevím, asi tak cca na 150...vložíš tam rozložený sýr a hlídáš...po chvilkách "strkáš prstíkem" jestli měkne...no a až zjistíš že jo, tak vytáhneš a trochu "poválíš" válečkem...prostě rozehřeješ mírně troubu...určitě ne na maximum...lehce rozehřát, rozměknout sýr...ty to zmákneš a dej vědět :-)

rebeka rebeka

17. 1. 2012 22:10

ta je krásná:-K:-K já sýr rozpouštím taky v mikrotenu..toto láká k vyzkoušení..jakou teplotu má mít trouba, prosím:-?
máš to krásně barevné..moc hezky se ti povedla;-):-):-K:yes:

zizala zizala (moderátorka)

19. 5. 2010 10:37

:-O Teď jsem si přečetla komentář o té žehličce...to teda zírám, na co lidi přijdou. Pajajo, já jsem ten blok dělala léta, ale je fakt, že z plátkového je to rychlejší :-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: sýrová roláda z plátkového sýra sýrová roláda sýrová roláda recept nejlepší sýrová roláda recept recept na sýrovou roládu sýrové rolády nejlepší sýrová roláda recept sýrová roláda sýrová roláda s nivou sýrové roládky sýrová roláda se šunkou recepty sýrová roláda sýrová roláda s pomazánkovým máslem syrova rolada recepty roláda sýrová rolada.cz syrovarolada nejlepší sýrové rolády sýrová roláda s lučinou roláda sýrová

Suroviny: sýr tvrdý, pomazánkové máslo, šunka, paprika čerstvá červená

TopRecepty.cz

Sýrová roláda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRV4