Sýrová roláda

Svetlana Kuchařka: Svetlana

Studená kuchyně 39 názorů

Suroviny

12 plátků tvrdého sýru
pomazánkové máslo
šunka
zelenina na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sýr rozložíme na pečící papír do obdélníků 3x4 cm čtverce. Každý čtvereček sýru asi 0,5 cm přeložíme přes sebe. Troubu zahřejeme a počkáme až sýr změkne.

  2. Vytáhneme plech, jemně sýr přejedeme válečkem na nudle (až se spojí v jeden plát). No a vyřádíme se na náplních. Nám nejvíc chutná plát potřít pomazánkovým máslem, poklást šunkou, znovu pomazánkové máslo, proužky barevné papriky a svinout do rolády.

  3. Zabalíme do mikroténové či potravinářské strečové fólie a necháme do druhého dne ztuhnout. Krájíme na cca 1 cm plátky a podáváme s vekou.

Poznámka

Podobně můžeme udělat malé roládky z jednotlivých čtverečků plátkového sýru. Každý plátek naplníme, svineme, necháme ztuhnout a krájíme taktéž na kolečka. Ty jsou výborné na rohlíku jako jednohubky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 471 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sýrová roláda

  • Viktoria Viktoria(neregistrovaná)

    Dakujem za super recept :) ja nerada struham, jednoduchsie mi je nakrajat syr na platky a rozlozit na peciaci papier ako pise autorka. Dala som ruru na 180 a po 5 minutach bol syr pripraveny, pouzila som eidam 40%. Prikryla som ho dalsim kusom peciaceho papiera, a v pohode vyvalkala, neprilepil sa. Je to jednoduchsie nez varit. S roladou som bola hotova takto za 10 minut, bez spinavych riadov (az na nozik ktorym som miesala a natierala).:-K

    Odpovědět

  • Saphira Saphira

    Roláda sklidila velký úspěch :yes: Dnes jí budu dělat návštěvě znovu, tak si zas všichni pochutnáme <3 a posílám bodík :-)

    Odpovědět

  • zlatovlaska zlatovlaska

    Výborná roláda. Kolegové byli nadšeni. Zmizela hned jak jsem to rozložila na talíř. :-)):-p

    Odpovědět

  • Freaa Freaa(neregistrovaná)

    Já ještě nekupuji plátkový sýr, ale nastrouhám na hrubém struhadle sýr v celku. Rozprostřu po plechu a dám rozpéct do trouby. Po vytažení přejedu válečkem a je plát jednolitý. :-K

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Roládu tohoto typu jsem dělala poprvé v životě a byla moc dobrá :-). Dělala jsem ji dvakrát, nejdříve na ochutnávku a pak na oslavu narozenin. Jakmile hosti odešli z oslavy, koukla jsem se do lednice a zapomněla jsem jim nabídnout roládu :-(:-8:-D. Zamrazila jsem ji, myslíš, že bude ještě pak dobrá? Bodík +20 a fotečka ;-).

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    jarka skrobakova:...dík za vyzkoušení...je to fakt praktické v té troubě...a hlavně - rychlovka...jsem ráda že chutnala a vydařila se...;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Udělala jsem Světlanko roládku dle Tvého postupu v troubě a je to bomba. Vždycky jsem to dělala v mikrotenu ve vařící vodě, ale už nikdy více budu dělat podle Tebe. Moc jsme si pochutnali. :-p Posílám velkého boďana a foto. :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    Lucko díky :-8...Rebí a určitě vyzkoušej, fakt to stojí za to :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Svetlana: díky..určitě příležitostně vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Roládu jsem dělala poprvé a vyvedla se! Úžasný recept! :-8:-)):yes:

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    rebi, jestli to ještě budeš číst, tak použij raději nízkotučný...já použív 30% Eidam, kolegyně vzala, protože myslela, že 45% je tučnější a bude lepší, tak se jí roztavil a měla s tím víc práce a problémy...stačí 30% s menším obsahem tuku - prostě ten normální, co normálně kupuješ :-):-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Svetlana: Světli, snad zvládnu..ještě se zeptám..sýr je jedno jaký nebo nějaký spešl a ten váleček se na sýr nechytá asi..on je vlastně mastný, že;-):-?
    jdu spát..začínám mít hlad..a co horšího..chuť:-8:-D:-D

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana(autorka receptu)

    rebi, já nevím, asi tak cca na 150...vložíš tam rozložený sýr a hlídáš...po chvilkách "strkáš prstíkem" jestli měkne...no a až zjistíš že jo, tak vytáhneš a trochu "poválíš" válečkem...prostě rozehřeješ mírně troubu...určitě ne na maximum...lehce rozehřát, rozměknout sýr...ty to zmákneš a dej vědět :-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    ta je krásná:-K:-K já sýr rozpouštím taky v mikrotenu..toto láká k vyzkoušení..jakou teplotu má mít trouba, prosím:-?
    máš to krásně barevné..moc hezky se ti povedla;-):-):-K:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-O Teď jsem si přečetla komentář o té žehličce...to teda zírám, na co lidi přijdou. Pajajo, já jsem ten blok dělala léta, ale je fakt, že z plátkového je to rychlejší :-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: sýrová roláda z plátkového sýra sýrová roláda sýrová roláda recept nejlepší sýrová roláda recept recept na sýrovou roládu sýrové rolády sýrová roláda s nivou nejlepší sýrová roláda sýrové roládky recept sýrová roláda sýrová roláda se šunkou recepty sýrová roláda sýrová roláda s pomazánkovým máslem syrova rolada recepty roláda sýrová rolada.cz nejlepší sýrové rolády syrovarolada sýrová roláda s lučinou roláda sýrová

Zapomněl/a jsem heslo