Hostomický likér
Už jedete na vlně jedlých dárků? Neváhejte a pusťte se do přípravy domácích likérů. Třeba tento, který obsahuje dva druhy pudinku, dva druhy rumu, slaďoučké kondenzované a karamelizované mléko a smetanu. Výsledek je famózní!
Postup přípravy
Krok 1: Plechovku Salka vložíme do vysokého hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla plechovka zcela potopená a vaříme na mírném plameni 3-4 hodiny (nebo nahradíme přímo karamelovým Salkem). Plechovku necháme do druhého dne vychladnout.
Krok 2: V mléce si uvaříme oba pudinky do zhoustnutí a necháme zchladnout v ledové vodě.
Krok 3: Do vychladlého pudinku přidáme zkaramelizované Salko a tyčovým mixérem společně promixujeme.
Krok 4: Přimícháme smetanu, postupně přiléváme rum a společně mixujeme, abychom se zbavili veškerých hrudek.
Krok 5: Vzniklým likérem plníme, předem vymyté, lahve. Plníme přes sítko, abychom zachytili případné zbývající hrudky.
Zveřejněno 4. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hostomický likér
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6wGo
Moje poznámka
Hostomický likér
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6wGo
Nejnovější recepty
Kakaové pohankové vafle s mangovým tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Bábovka s tvarohovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Přidáno před 10 hodinami
Maďarské vepřové ragú
Přidáno před 10 hodinami
Karbanátky s mandlemi a zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky s fíkem a olivou
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na camping salát, který nadchl Jana Krause: Těhotnej kuchař prozradil, v čem je kouzlo jeho receptu
Langoše z jogurtového těsta jsou v horkovzdušné fritéze hotové do 10 minut: Stojí pár korun a připravit je zvládne každý
Hitem kaváren je ube latte z fialových batátů. Chutná po oříšcích, voní květinami a spolehlivě povzbudí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní dršťková polévka
Slavista62 před 54 minutami
Vepřové závitky s cibulovou náplní
Saratice před 1 hodinou
Španělský ptáček
Martina.el před 3 hodinami
Marinovaný máslový pstruh
Sahula před 4 hodinami
Domácí langoše
langerka před 6 hodinami
Chorvatská polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
Zazie před 10 hodinami
Zelňačka (klasika)
esindler@seznam.cz před 10 hodinami
Řapíkatá polévka s pohankou
hana krausova před 11 hodinami
Krupicová kaše
Kattyy 15. 1. 2025 21:16
Suroviny:
salko,
rum bílý,
rum,
mléko,
pudink karamelový,
pudink mandlový,
smetana ke šlehání
Komentáře (2)