Jak doma zkaramelizovat Salko? Oblíbené karamelové cukroví, řezy a další pochoutky budou díky němu neodolatelné
Lahodné karamelové zákusky můžeme doma vyrobit díky zkaramelizovanému Salku, což je vlastně slazené mléko. I samotné Salko lze zkaramelizovat doma, buďme přitom ale raději opatrní.
Potřebujete do některého cukroví nebo zákusků zkaramelizované Salko? V tomto článku poradíme, jak ho jednoduše získat. Ale víte také, že i samotné Salko si můžete sami připravit v domácích podmínkách? Jak se to dělá, poradí náš jiný článek:
Mohlo by vás zajímat
Kupované karamelizované Salko
První možností, jak zkaramelizované Salko získat, je ho už přímo takto zakoupit. Ne vždy a všude ho ale seženeme, nebo ho prostě zrovna nemáme doma, ale máme jen obyčejné, nezkaramelizované Salko. Jak tedy na to?
Jak doma zkaramelizovat Salko
Zavřenou plechovku se Salkem vložíme do hrnce s vodou tak, aby byla celá ponořená. Hrnec uzavřeme pokličkou a vaříme 2 až 3 hodiny. Kontrolujeme, zda se nám voda nevyvařila. Po ukončení vaření vodu slijeme a plechovku necháme zcela vychladnout.
Tip: Do vaření Salka se kvůli časové náročnosti raději pustíme den před plánovaným použitím.
Jak připravit krém ze zkaramelizovaného Salka?
Zkaramelizované Salko vyšleháme s kostkou másla a ihned s ním můžeme slepovat cukroví či řezy. Z karamelového Salka můžeme také připravit tyto výborné medovníkovou koule, po kterých se během chvíle zapráší:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 10 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 11 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Medovníková roláda: Báječně vláčný a medem vonící moučník s karamelovým krémem se rozplývá na jazyku
Vyzkoušeli jsme za vás: Domácí salko je lepší a levnější než to kupované. Vyjde vás na 30 Kč!
Věnečky s karamelovou šlehačkou: Nadýchané odpalované těsto není vůbec složité a krém nahradí ochucená šlehačka
Komentáře
31. 3. 2024 11:08
26. 3. 2024 19:37