Gulášová polévka z domácí vepřové konzervy

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Doba přípravy: 40-45 minut i s vařením 1,5 litru Polévky 2 názory

Suroviny

1 vepřová konzerva (cca 350-500 g)
1-2 lžičky sádla z konzervy pod cibuli
1 velká cibule
1-2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky (nebo podle chuti)
1,5 l hovězího vývaru (nebo jiného masového, stačí i voda)
3-4 větší brambory
2-3 stroužky česneku (podle velikosti)
sůl
pepř
majoránka
kmín
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z vepřovky pečlivě seškrábeme sádlo, pokud je ho málo, přidáme další kousek sádla, nebo přidáme olej, osmažíme na něm cibuli do zlatova, přidáme mouku, zasmahneme a přidáme papriku, promícháme, rychle podlijeme studeným masovým vývarem (nebo jen vodou) a prošleháme, abychom měli polévku pěkně hladkou.

  2. Přidáme brambory, přivedeme k varu a zároveň přisolíme, opepříme a okmínujeme podle chuti a prolisujeme česnek. Když jsou brambory uvařené doměkka, přidáme i vepřové maso, přivedeme k varu, dochutíme a vaříme pomalým varem společně max. 5 minut, jen aby se chutě spojily a zároveň aby se maso z konzervy zcela nerozvařilo. Na konci varu přidáme i majoránku.

  3. Polévka je výborná, a pro ty, kteří mají doma vepřové konzervy, je to tip na opravdu rychlou a vydatnou polévku.
    Vím, že gulášových polévek je tu hodně, poctivě jsem hledala "gulášovku" z vepřové konzervy, ale nenašla. Tak snad tato verze gulášové polévky nebude vadit a přijde někomu k chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 37 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Gulášová polévka z domácí vepřové konzervy

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    JanaDorazinova: Jani, já zase jsem "polévková", ale nevadí mi jíst stejnou polévku i dva - tři dny za sebou, protože vařit jednu porci polévky prostě neumím. ;-):-D:-D:-D Já si dělám svoje vepřovky až v posledních letech, dokud sem chodily ty "čínské", které mi kdysi moc chutnaly, tak jsem maso nezavařovala. ;-) Zato jsem jich mívala (těch čínských vepřovek) vždy několik doma v pohotovosti, ony se fakt hodily na leccos. Ale kdo zná nějakou současnou lepší vepřovku, tak jí může taky použít na různé vaření. Ty domácí vepřovky si dělám do menších sklenic, což se pak dá snadno sníst a nejsou zbytky atd., a to je pro samotného "člobrdu" výhodné. ;-):-8 Děkuji ti za komentář a měj se moc hezky! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kdysi nám ji mamka hodně vařívala. To byla ještě vepřová konzerva plná super masa, ale i dnes ji běžně používám třeba do rizota a do polévky ne jen proto, že polévky vařím minimálně :-):yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo