Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na paprice

Maso s paprikovou smetanovou omáčkou je oblíbený pokrm už od dob Rakouska-Uherska. Vepřové na paprice je zajímavá alternativa kuřecí verze. Pokud nevěříte, není nic snadnějšího, než si toto jídlo připravit.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 413 kJ /
1 055 kcal
Bílkoviny111,38 g
Tuky49,87 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 415 mg
Sodík 371 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy36,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na menší kostky. Krok 2: Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme. Krok 3: Posypeme paprikou a lehce a rychle osmažíme, aby paprika nezhořkla.
Podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Občas promícháme, dle potřeby dolijeme vývarem nebo vodou. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku zahustíme na požadovanou hustotu (hladkou mouku rozmícháme s vodou), minimálně 20 minut provaříme. Je-li třeba, můžeme omáčku lehce doředit trochou vývaru nebo vody. Krok 5: Vlijeme smetanu, ochutnáme, podle potřeby dochutíme, vrátíme maso a velmi krátce provaříme. Krok 6: Podáváme s houskovým knedlíkem.

TIP: Jak uvařit hrnkové knedlíky

Zveřejněno 29. 7. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8W1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l8W1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (28)

Luxusní omáčka. Vařila jsem již několikrát. Opravdu mohu jen doporučit.

Výborný recept. Dobrota 👍

Vařím podobně, ale nepoužívám olej, ale sádlo. K vepřovému masu patří. Zahušťuji tak, že rozmíchám mouku ve smetaně, zaleji a nechám provařit. Když podlévat vodou, tak vždy horkou, studená strhává chuť.

:-)<3:yes: hloupé komentáře píší jen hlupáci - není potřeba se jimi trápit :-K 100 lidí =100 chutí, proto jsou tu Topky.:-K

V surovinách je uvedená citronová šťáva, nikoliv citronka. Takže pokud někdo použije čerstvě vymačkaný citron nebo citronku je jeho volba... Pán asi zná pouze tu citronku😉

chewy: Co tady kritizuješ, když ty sám jsi nepřidal žádný recept? Mimochodem citronka se dá koupit i vysoce kvalitní ze sicilských citronů, ale to budou vědět jen ti, kteří se v kuchyni vyznají, takže ty asi ne!:-Q

chewy: "socky"? Co to má znamenat? Nad koho se povyšuješ? Styď se!

Opravdu moc dobré! My nejraději těstoviny.

chewy: Jdi za roh a nafackuj si za takové komentáře.:no:

ivulinka:

Dekuju mockrat za rychlou odpoved. :-K

PajinaK: určitě můžete použít i krkovičku;-)

Myslite ze bych mohla pouzit i krkovicku? :-)

No fuj, citronka a bujon v omáčce? To je dobrý humus . bujon na co ? Když dělám omáčku z masa, tak tam nebudu cpát kopu chemie ,citronka? To je leda tak pro socky co nemají na citron a navíc to nemá s citronem nic společného , chudák ten , co tyhle blafy jí

Simona Skolakova: :yes:

Zobrazit starší odpověď

Moc dobré, +12 bodík a fotečka ;-).

Lady of Shadow:neudělala z vás idiota, spíše se sama zesměšnila;-)je tolik různých omáček kde je smetana a vepřové maso;-):yes:stačí se jen tady trošku porozhlédnout na Topkách a najdete receptů ještě více;-):yes:

Tématické fráze:
vepřové na paprice, veprove maso na paprice, vepřový na paprice, vepřové kostky na paprice, vepřové na paprice recept, vepřová na paprice, vepřové maso na paprice recepty, recept na vepřové na paprice, recept vepřové na paprice, vepřový paprikáš, vepřové maso na paprice recept, paprikáš z vepřového masa recept, maso na paprice, na paprice, veprove na papryce, recepty vepřové na paprice, na paprice vepřové, veprove napaprice, vepřoví na paprice, vepřová plec na paprice

Suroviny:
plec vepřová, cibule, olej, pepř, sůl, paprika sušená sladká, vývar masový, smetana na vaření, šťáva citronová, mouka hladká

Přidat fotografie receptu