Vepřové na paprice

Montanka Kuchařka: Montanka

Doba přípravy: 2 h 6 porcí Vepřové maso 16 názorů

Suroviny

cca 500 g vepřového masa (na guláš)
1 velká cibule
olej
pepř
sůl
3-4 lžíce mleté papriky
2 kostky extra silný bujón
250 ml smetany na vaření
citronka (citronová šťáva)
hl. mouka a voda za zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kostky.

  2. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka orestujeme.

  3. Posypeme paprikou a lehce osmažíme.

  4. Podlijeme vodou, přidáme bujón, pepř. Vaříme pod pokličkou do změknutí masa, občas promícháme, dle potřeby dolijeme vodou. Když je maso měkké, ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

  5. Zahustíme na požadovanou hustotu (hl. mouku smícháme s vodou). Stáhneme z kamen, vlijeme smetanu a promícháme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 064 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové na paprice

  • Eja57 Eja57

    Simona Skolakova: :yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    chewy: Nelíbí se mi,že o jídle říkáte fuj:-(pak ,že jídlo je blaf:-(Vám to chutnat nemusí,ale taky Vás nikdo nenutí to podle tohoto receptu vařit;-)nevím koho nazýváte socky,asi jste na tom velmi dobře,přeji Vám aby se Vám dařilo a nikdy se Vám nestalo,aby jste měl hluboko jak se říká do kapsy.Vše si může každý přeci přizpůsobit podle svého;-)Já beru kritiku,ale mohla by být psaná slušně,takto mi připadá,že dosti pohrdáte lidmi,kteří na tom zrovna nejsou nejlépe,ale od těch jsem takovou hanlivou kritiku tady nezaznamenala;-)Tak ať se Vám daří!!!!:yes:

    Odpovědět

  • chewy chewy

    No fuj, citronka a bujon v omáčce? To je dobrý humus . bujon na co ? Když dělám omáčku z masa, tak tam nebudu cpát kopu chemie ,citronka? To je leda tak pro socky co nemají na citron a navíc to nemá s citronem nic společného , chudák ten , co tyhle blafy jí

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Moc dobré, +12 bodík a fotečka ;-).

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lady of Shadow:neudělala z vás idiota, spíše se sama zesměšnila;-)je tolik různých omáček kde je smetana a vepřové maso;-):yes:stačí se jen tady trošku porozhlédnout na Topkách a najdete receptů ještě více;-):yes:

    Odpovědět

  • Lady of Shadow Lady of Shadow(neregistrovaný)

    No a pak že vepřové a smetana nejde k sobě. Dneska jsem se v jedný skupině blbě zeptala, nastínila jsem jim svou vizi a jedna paní mě tam málem ukamenovala a udělala ze mě naprostýho idiota.:-)že prej smetana pouze k hovězímu masu. Tohle je přesně to, co jsem ve finále uvařila:-K Je to moc velká mňamka!:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Nedávala jsem bujon ani citronku, jinak stejně;-) Přidávám bod a foto:-)

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    gratuluji, ten recept je bezva, já dělám jen z kuřete, ale vepřové je holt vepřové, díky

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    rebeka: souhlas. Protože oba podobné recepty jsou právě mé:-D, nevidím v barvě nic, co by mi říkalo, že je stará. Barva je dobrá a obrázky lepší, než ty mé;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    My víc než vepřové děláme kuřecí na paprice,většinou ze stehenních řízků,je to hned hotové. Děti to milujou:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Príma jídlo na kterém si vždy pochutnáme:-p+4:yes:Montanko-pokud fotíš mobilem,jako kdysi já,nic si z toho nedělej-ty fotečky budou vždycky"vyblitější";-)Ale na svůj věk máš receptíky moc hezké a ty se tady hodnotí nejvíc:yes::-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    rebeka: jo můžeš mít pravdu, blesk to obvykle zmrví :-/

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    já souhlasím s Orionkou..může to být focením s bleskem..co já vím:-? papriky tam je(alespoň v surovinách dost..a píše:kvalitní) a pokud je autorce fak 15 let..je to borka:yes:
    a podobných..těch je tu daleko víc..a všelijakých;-):-):-)myslím,receptů..ne autorek:-8:-D:-D

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    chocolate:Souhlasím se spagetkou, paprika byla určitě málo kvalitní a nebo už stará,ale jinak bezva jídlo, zrovna včera bylo u nás k obědu a všichni jsme se s prominutím doslova přežrali.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    spagetka:Barva je podle mě OK.Spíš je to notoricky známý recept, ovšem na patnáct let je slečna šiovná:yes:.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vepřové na paprice veprove maso na paprice vepřový na paprice vepřové kostky na paprice vepřová na paprice vepřové na paprice recept vepřové maso na paprice recepty recept vepřové na paprice vepřové maso na paprice recept recept na vepřové na paprice paprikáš z vepřového masa recept vepřový paprikáš maso na paprice na paprice veprove na papryce recepty vepřové na paprice na paprice vepřové veprove napaprice vepřoví na paprice vepřove na paprice

Zapomněl/a jsem heslo