Vepřové na paprice

Montanka Kuchařka:

Doba přípravy: 2 h PT2H00M 6 porcí Vepřové maso 12 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

cca 500 g vepřového masa (na guláš)
1 velká cibule
olej
pepř
sůl
3-4 lžíce mleté papriky
2 kostky extra silný bujón
250 ml smetany na vaření
citronka (citronová šťáva)
hl. mouka
voda za zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kostky.

  2. Na olejí zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mase a zprudka orestujeme.

  3. Posypeme paprikou a lehce osmažíme.

  4. Podlijeme vodou, přidáme bujón, pepř. Vaříme pod pokličkou do změknutí masa, občas promícháme, dle potřeby dolijeme vodou. Když je maso měkké, ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

  5. Zahustíme na požadovanou hustotu (hl. mouku smícháme s vodou). Stáhneme z kamen, vlijeme smetanu a promícháme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Vepřové na paprice

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lady of Shadow:neudělala z vás idiota, spíše se sama zesměšnila;-)je tolik různých omáček kde je smetana a vepřové maso;-):yes:stačí se jen tady trošku porozhlédnout na Topkách a najdete receptů ještě více;-):yes:

    Odpovědět

  • Lady of Shadow Lady of Shadow(neregistrovaný)

    No a pak že vepřové a smetana nejde k sobě. Dneska jsem se v jedný skupině blbě zeptala, nastínila jsem jim svou vizi a jedna paní mě tam málem ukamenovala a udělala ze mě naprostýho idiota.:-)že prej smetana pouze k hovězímu masu. Tohle je přesně to, co jsem ve finále uvařila:-K Je to moc velká mňamka!:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Nedávala jsem bujon ani citronku, jinak stejně;-) Přidávám bod a foto:-)

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    gratuluji, ten recept je bezva, já dělám jen z kuřete, ale vepřové je holt vepřové, díky

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    rebeka: souhlas. Protože oba podobné recepty jsou právě mé:-D, nevidím v barvě nic, co by mi říkalo, že je stará. Barva je dobrá a obrázky lepší, než ty mé;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    My víc než vepřové děláme kuřecí na paprice,většinou ze stehenních řízků,je to hned hotové. Děti to milujou:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Príma jídlo na kterém si vždy pochutnáme:-p+4:yes:Montanko-pokud fotíš mobilem,jako kdysi já,nic si z toho nedělej-ty fotečky budou vždycky"vyblitější";-)Ale na svůj věk máš receptíky moc hezké a ty se tady hodnotí nejvíc:yes::-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    rebeka: jo můžeš mít pravdu, blesk to obvykle zmrví :-/

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    já souhlasím s Orionkou..může to být focením s bleskem..co já vím:-? papriky tam je(alespoň v surovinách dost..a píše:kvalitní) a pokud je autorce fak 15 let..je to borka:yes:
    a podobných..těch je tu daleko víc..a všelijakých;-):-):-)myslím,receptů..ne autorek:-8:-D:-D

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    chocolate:Souhlasím se spagetkou, paprika byla určitě málo kvalitní a nebo už stará,ale jinak bezva jídlo, zrovna včera bylo u nás k obědu a všichni jsme se s prominutím doslova přežrali.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    spagetka:Barva je podle mě OK.Spíš je to notoricky známý recept, ovšem na patnáct let je slečna šiovná:yes:.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hm, dle fotky ale moc kvalitní paprika nebyla... jinak ale maso na parice je vždycky dobré.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo