Vepřové na paprice

Montanka Kuchařka:

Doba přípravy: 2 h PT2H00M 6 porcí Vepřové maso 12 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

cca 500 g vepřového masa (na guláš)
1 velká cibule
olej
pepř
sůl
3-4 lžíce mleté papriky
2 kostky extra silný bujón
250 ml smetany na vaření
citronka (citronová šťáva)
hl. mouka
voda za zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší kostky.

  2. Na olejí zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mase a zprudka orestujeme.

  3. Posypeme paprikou a lehce osmažíme.

  4. Podlijeme vodou, přidáme bujón, pepř. Vaříme pod pokličkou do změknutí masa, občas promícháme, dle potřeby dolijeme vodou. Když je maso měkké, ochutnáme a dle potřeby dochutíme.

  5. Zahustíme na požadovanou hustotu (hl. mouku smícháme s vodou). Stáhneme z kamen, vlijeme smetanu a promícháme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 315 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové na paprice

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Lady of Shadow:neudělala z vás idiota, spíše se sama zesměšnila;-)je tolik různých omáček kde je smetana a vepřové maso;-):yes:stačí se jen tady trošku porozhlédnout na Topkách a najdete receptů ještě více;-):yes:

    Odpovědět

  • Lady of Shadow Lady of Shadow(neregistrovaný)

    No a pak že vepřové a smetana nejde k sobě. Dneska jsem se v jedný skupině blbě zeptala, nastínila jsem jim svou vizi a jedna paní mě tam málem ukamenovala a udělala ze mě naprostýho idiota.:-)že prej smetana pouze k hovězímu masu. Tohle je přesně to, co jsem ve finále uvařila:-K Je to moc velká mňamka!:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Nedávala jsem bujon ani citronku, jinak stejně;-) Přidávám bod a foto:-)

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    gratuluji, ten recept je bezva, já dělám jen z kuřete, ale vepřové je holt vepřové, díky

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    rebeka: souhlas. Protože oba podobné recepty jsou právě mé:-D, nevidím v barvě nic, co by mi říkalo, že je stará. Barva je dobrá a obrázky lepší, než ty mé;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    My víc než vepřové děláme kuřecí na paprice,většinou ze stehenních řízků,je to hned hotové. Děti to milujou:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Príma jídlo na kterém si vždy pochutnáme:-p+4:yes:Montanko-pokud fotíš mobilem,jako kdysi já,nic si z toho nedělej-ty fotečky budou vždycky"vyblitější";-)Ale na svůj věk máš receptíky moc hezké a ty se tady hodnotí nejvíc:yes::-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    rebeka: jo můžeš mít pravdu, blesk to obvykle zmrví :-/

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    já souhlasím s Orionkou..může to být focením s bleskem..co já vím:-? papriky tam je(alespoň v surovinách dost..a píše:kvalitní) a pokud je autorce fak 15 let..je to borka:yes:
    a podobných..těch je tu daleko víc..a všelijakých;-):-):-)myslím,receptů..ne autorek:-8:-D:-D

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    chocolate:Souhlasím se spagetkou, paprika byla určitě málo kvalitní a nebo už stará,ale jinak bezva jídlo, zrovna včera bylo u nás k obědu a všichni jsme se s prominutím doslova přežrali.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    spagetka:Barva je podle mě OK.Spíš je to notoricky známý recept, ovšem na patnáct let je slečna šiovná:yes:.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hm, dle fotky ale moc kvalitní paprika nebyla... jinak ale maso na parice je vždycky dobré.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo