Zázvoroví panáčci
Zázvoroví panáčci jsou křehké sušenky, ovoněné hřejivým kořením a ochucené pomerančovou šťávou. Příprava je velmi jednouchá, a hezky zabalené sušenky jsou velmi vhodné jako dárek nejen pro malé mlsouny, ale i pro ty velké.
Postup přípravy
Krok 1: Pomerančovou šťávu a med zahřejeme, vmícháme cukr, máslo a mícháme až se cukr rozpustí.
Krok 2: Přidáme mouku, kypřicí prášek, koření a špetku soli. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc v chladničce ztuhnout.
Krok 3: Na pomoučeném vále z těsta vyválíme placku asi 5 mm silnou a tvořítkem z ní vykrájíme panáčky nebo i jiné tvary, a vložíme je na 30 minut do chladničky.
Krok 4: Pak je naskládáme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 160-170 °C asi 10 minut.
Krok 5: Upečené cukroví stáhneme i s pečicím papírem z plechu na rovnou desku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 6. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zázvoroví panáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2o3
Moje poznámka
Zázvoroví panáčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2o3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 2 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 5 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 7 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 8 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 9 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 10 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 11 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr hnědý,
máslo,
med,
šťáva pomerančová,
prášek do perníku,
koření do perníku,
zázvor,
sůl
Komentáře (1)