

Jazyk po čínsku
Suroviny
- 2 vepřové jazyky
- Nálev:
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1/2 hrnku bílého vína
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- celý pepř
- hvězdička badyánu
- 2 stroužky česneku
- 1 malá (na kostičky pokrájená) cibule
- lžička Solamylu
Postup přípravy receptu
2 vepřové jazyky uvaříme do poloměkka v osolené vodě, vyjmeme, vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme.
Vložíme zpět do horkého vývaru, přidáme nálev a vaříme, dokud nezměknou.
Po vyjmutí je nakrájíme na tenké plátky.
Vývar přecedíme a zahustíme Solamylem.
Nakrájené jazyky vložíme zpět do omáčky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jazyk po čínsku
-
Jeníku. JSI MISTR. Je to zkrátka paráda. Nevím jak mi to za tolik roků uniknout. ???? Já akorád mám obavy z vína. Dělám sice srdce "Po bourbonsku" špikované s červeným vínem, ale strašně šetřím s vínem. Zkrátka jihočech a ne francouz. Ale za tvůj recept +bodík 4
-
Jendo
nádhera
.A protože znám a dělám(mám velmi podobný recept),hlavně na Silvestra,aby bylo co mlsat,tak boďka je zde opravdu jasná
.Omáčku vždy svařím téměř do husta,ten jazyk do ní nakrájím,nechám pěkně nasáknout
,jej už teď slintám
.Když si za ten půl rok vzpomenu,přišupnu sem fotečku mojeho dílka,neva?.