Jazyk po čínsku

toprecepty.cz Kuchař:

Pokrmy z vnitřností 2 názory

54

Suroviny

2 vepřové jazyky
Nálev:
3 lžíce sójové omáčky
1/2 hrnku bílého vína
1 lžička cukru
1 lžička soli
celý pepř
hvězdička badyánu
2 stroužky česneku
1 malá (na kostičky pokrájená) cibule
lžička Solamylu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. 2 vepřové jazyky uvaříme do poloměkka v osolené vodě, vyjmeme, vložíme na chvíli do studené vody a oloupeme.

  2. Vložíme zpět do horkého vývaru, přidáme nálev a vaříme dokud nezměknou.

  3. Po vyjmutí je nakrájíme na tenké plátky.

  4. Vývar přecedíme a zahustíme Solamylem.

  5. Nakrájené jazyky vložíme zpět do omáčky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jazyk po čínsku

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jeníku. JSI MISTR. Je to zkrátka paráda. Nevím jak mi to za tolik roků uniknout. ???? Já akorád mám obavy z vína. Dělám sice srdce "Po bourbonsku" špikované s červeným vínem, ale strašně šetřím s vínem. Zkrátka jihočech a ne francouz. Ale za tvůj recept +bodík 4

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jendo:-)nádhera:yes:.A protože znám a dělám(mám velmi podobný recept),hlavně na Silvestra,aby bylo co mlsat,tak boďka je zde opravdu jasná;-).Omáčku vždy svařím téměř do husta,ten jazyk do ní nakrájím,nechám pěkně nasáknout:-p:-p,jej už teď slintám:-D.Když si za ten půl rok vzpomenu,přišupnu sem fotečku mojeho dílka,neva?.:-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo