Jednoduchý perník
Perník patří mezi velmi jednoduché moučníky, které připravíme během chvilky. Typickou chuť i vůni mu dodává perníkové koření. Po upečení ho ještě potřeme marmeládou a polijeme rozehřátou čokoládou.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas vyhřejeme na 150 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Všechny suroviny na těsto dobře promícháme a vlijeme do připraveného plechu.
Krok 3: Pečeme asi 20-30 minut.
Krok 4: Hotový perník potřeme marmeládou a polijeme čokoládou rozehřátou ve vodní lázni.
Krok 5: Perník poté dáme na chvíli vychladit do chladničky, dokud poleva dobře neztuhne. Pak můžeme podávat.
Zveřejněno 12. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82B1L
Moje poznámka
Jednoduchý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82B1L
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 16 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 18 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 8 hodinami
Margot kuličky
Junys před 8 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 8 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 8 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 9 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 10 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 11 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 11 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 11 hodinami
Chlupaté knedlíky ze syrových a vařených brambor - podrobně
NikolaHlatka před 12 hodinami
Suroviny:
cukr krupice,
vejce,
máslo,
mléko,
mouka hladká,
kypřící prášek,
prášek do perníku,
marmeláda,
čokoláda na vaření
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.