Luxusní čokoládové trojhránky

Iness Kuchařka:

Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 81 názorů

559
Recept si zatím oblíbilo 59 kuchařů

Suroviny

Korpus:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
Nyní v akci
4 vejce
Nyní v akci
1/2 prášku do pečiva
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
2 lžíce kakaa
Krém:
2 tvarohy (500 g)
250 g másla
1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena)
4 lžíce mletého cukru
Čokoládová poleva:
2 čokolády na vaření
100 ml smetany
50 g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)
Recept si zatím oblíbilo 59 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky ušleháme do husté pěny.
    Smícháme sypké ingredience.

  2. Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko, bílky a opatrně, ale důkladně promícháme za postupného přisypávání sypké směsi. Těsto nalijeme do pečícím papírem vyloženého plechu nebo vymazaného a vysypaného moukou. Pečeme 25-30 minut.

  3. Mezitím si připravíme krém.

  4. V kastrolku si rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Do misky vyklopíme oba tvarohy, přidáme cukr, pudinkový prášek, tekuté vychladlé máslo a vyšleháme ručním mixérem do krému. Až máme korpus upečený, potřeme ho krémem.

  5. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo, přimícháme smetanu a polijeme jí krém na korpusu. Dáme min. na 1 hodinu vychladit.

  6. Vychlazené nakrájíme na trojúhelníky. Poleva je sice poloměkká, ale je lepší je krájet nahřátým nožem v teplé vodě a budete mít krásné rovné řezy.

Poznámka

http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 450 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Luxusní čokoládové trojhránky

  • danami danami

    Dávám i vaničkový tvaroh, krém je také dobrý.

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Věra Dostálová:Do klasických Míša řezů puding ani šlehačka nepatří.:-8

    Odpovědět

  • Věra  Dostálová Věra Dostálová(neregistrovaný)

    Tohle jsou klasické Míša řezy, které dělávám, jen místo pudingu přidávám tekutou šlehačku, šlehám ji šlehačem spolu s tvarohem a cukrem,krém se pak dá lépe natírat. Tvaroh používám ve stříbrném obalu, ve vaničce je příliš tekutý. S čokoládou pak dávám na chvíli do ledničky a pak krájím nožem, ohřívaným v horké vodě na čtverce.:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Lensi:
    Tady je to šumafuk, ale obecně platí, že když není psáno jinak, tak tvaroh z "hliníku" nebo vážený:-)

    Odpovědět

  • Lensi Lensi(neregistrovaný)

    Škoda,že se v receptech málokdy píše jaký tvaroh se má použít.Zda ve vaničce nebo balený...Proto někomu nevyjde krém jaký by měl být...:-(

    Odpovědět

  • Jackie79 Jackie79

    Vypadá krásně, vyzkouším :-p:yes:

    Odpovědět

  • Tereza Blazkova Tereza Blazkova

    Iness, Tvůj receptík jsem si vybrala na oslavu mých a manželových narozenin. Moc za něj děkuji, všem moc chutnal :yes:. Přidávám pouze fotečku, bodíka jsem Ti už dala ;-).

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    martiline:Ahojky, tak to jsi mě moc potěšila a jsem ráda, že všem chutnalo. U nás zaručeně vedou mezi moučníky, které dělám ;-).

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Musím vyseknout poklonu těmto řezům :-). Jsou vynikající :yes:. Pekla jsem je na oslavu do práce a mizely závratnou rychlostí. Slyšela jsem jen samou chválu. Může někdo namítnout, že jsou to obyč Míša řezy - ale není to tak. Krém je v mžiku hotový, v akorátní konzistenci a ta čokoládová poleva na něm taktéž nemá chybu :-). Děkuji za recept.

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    co tady vsichni resite,vzdyt to jsou normalni misa rezy,akorat z toho krajite trojhranky.Ja to delam skoro kazdy tyden na normalni hluboky plech a pak si z toho muzu nakrajet co chci.Ale mnamka to je.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    MartaU: omlouvám se, že jsem neodpověděla, ale Iness to udělala za mne. Ano je bílá čokoláda. Řezy byly vynikající;-)

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    MartaU :Není zač. Určitě budou chutnat, uvidíš ;-):-8

    Odpovědět

  • MartaU MartaU (neregistrovaný)

    .Moučník hotový.Právě jsem ho dala do ledničky,takže uvidíme,jak bude chutnat .Iness,děkuji za odpověd.

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    MartaU:To bude pravděpodobně bílá čokoláda:-).

    Odpovědět

  • MartaU MartaU(neregistrovaný)

    Jarka Škrobáková,prosím co je na těch trojhránkách? Mám na mysli ty bílé tečky.Ráda bych dneska tento moučník upekla.Děkuji a zdraví Marta

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo