

Luxusní čokoládové trojhránky
Suroviny
- Korpus:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 4 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 2 lžíce kakaa
- Krém:
- 2 kostky tvarohu (500 g)
- 250 g másla
- 1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena)
- 4 lžíce mletého cukru
- Čokoládová poleva:
- 2 čokolády na vaření
- 100 ml smetany
- 50 g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)
Postup přípravy receptu
Nejprve předehřejeme troubu na 180°C. Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky ušleháme do husté pěny.
Smícháme sypké ingredience.Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko, bílky a opatrně, ale důkladně promícháme za postupného přisypávání sypké směsi. Těsto nalijeme do pečícím papírem vyloženého plechu nebo vymazaného a vysypaného moukou. Pečeme 25-30 minut.
Mezitím připravíme krém: V kastrolku si rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Do misky vyklopíme oba tvarohy, přidáme cukr, pudinkový prášek, tekuté vychladlé máslo a vyšleháme ručním mixérem do krému. Až máme korpus upečený, potřeme ho krémem.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo, přimícháme smetanu a polijeme jí krém na korpusu. Dáme min na 1 hodinu vychladit.
Vychlazené nakrájíme na trojúhelníky. Poleva je sice poloměkká, ale je lepší je krájet nahřátým nožem v teplé vodě a budete mít krásné rovné řezy.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Luxusní čokoládové trojhránky
-
mňáám
-
Dávám i vaničkový tvaroh, krém je také dobrý.
-
Věra Dostálová:Do klasických Míša řezů puding ani šlehačka nepatří.
-
Tohle jsou klasické Míša řezy, které dělávám, jen místo pudingu přidávám tekutou šlehačku, šlehám ji šlehačem spolu s tvarohem a cukrem,krém se pak dá lépe natírat. Tvaroh používám ve stříbrném obalu, ve vaničce je příliš tekutý. S čokoládou pak dávám na chvíli do ledničky a pak krájím nožem, ohřívaným v horké vodě na čtverce.
-
Lensi:
Tady je to šumafuk, ale obecně platí, že když není psáno jinak, tak tvaroh z "hliníku" nebo vážený -
Škoda,že se v receptech málokdy píše jaký tvaroh se má použít.Zda ve vaničce nebo balený...Proto někomu nevyjde krém jaký by měl být...
-
Vypadá krásně, vyzkouším
-
Iness, Tvůj receptík jsem si vybrala na oslavu mých a manželových narozenin. Moc za něj děkuji, všem moc chutnal
. Přidávám pouze fotečku, bodíka jsem Ti už dala
.
-
martiline:Ahojky, tak to jsi mě moc potěšila a jsem ráda, že všem chutnalo. U nás zaručeně vedou mezi moučníky, které dělám
.
-
Musím vyseknout poklonu těmto řezům
. Jsou vynikající
. Pekla jsem je na oslavu do práce a mizely závratnou rychlostí. Slyšela jsem jen samou chválu. Může někdo namítnout, že jsou to obyč Míša řezy - ale není to tak. Krém je v mžiku hotový, v akorátní konzistenci a ta čokoládová poleva na něm taktéž nemá chybu
. Děkuji za recept.
-
co tady vsichni resite,vzdyt to jsou normalni misa rezy,akorat z toho krajite trojhranky.Ja to delam skoro kazdy tyden na normalni hluboky plech a pak si z toho muzu nakrajet co chci.Ale mnamka to je.
-
MartaU: omlouvám se, že jsem neodpověděla, ale Iness to udělala za mne. Ano je bílá čokoláda. Řezy byly vynikající
-
MartaU :Není zač. Určitě budou chutnat, uvidíš
-
.Moučník hotový.Právě jsem ho dala do ledničky,takže uvidíme,jak bude chutnat .Iness,děkuji za odpověd.
-
MartaU:To bude pravděpodobně bílá čokoláda
.