Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí

Rebarbora se v posledních letech stala pravidelně používanou surovinou v kuchyni. Její sezóna je taktéž krátká a tak je třeba si její zajímavou kyselkavou chuť vychutnat do sytosti. Nejvíce jí sluší sladké moučníky, třeba takový křehký koláč z lineckého těsta, s tvarohem a skořicí.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marketa-kr

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení těsta

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 190 °C. Z mouky, moučkového cukru, másla, špetky soli, jednoho vanilkového cukru a vejce uhněteme na vále těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a vložíme aspoň na půl hodiny do lednice. Krok 2: Formu na koláč vymažeme olejem. Těsto vyválíme a přeneseme do formy, a nebo vymačkáme přímo ve formě. Na dně na několika místech propícháme vidličkou. Krok 3: Smícháme jeden tvaroh s vanilkovým cukrem a potřeme jím těsto. Rebarborové řapíky oloupeme, nakrájíme na cca 0,5 cm plátky a nasypeme na tvaroh. Krok 4: Posypeme skořicovým cukrem a podle chuti můžeme přisladit. Krok 5: Připravíme drobenku, kterou vytvoříme mnutím prsty z másla, cukru a mouky. Krok 6: Koláč posypeme drobenkou, vložíme do trouby a pečeme na 190 °C zhruba 35 minut.

Zveřejněno 29. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJ4B

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborový koláč s tvarohem a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJ4B

Komentáře (3)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný koláč ... já pekla na plechu ... skvělá kombinace lineckého těsta, tvarohu s vanilkou, mírně nakyslé rebarbory sypané skořicovým cukrem a drobenka ... Chuťově naprosto luxusní ... ochutnávali jsme ještě teplé ... Děkuji za recept ....

Super! 👍 Rebarboru i tvaroh mám. 😃

Suroviny:
vejce, máslo, cukr moučkový, mouka hladká, sůl, cukr vanilkový, tvaroh měkký, rebarbora, cukr skořice, máslo, cukr krupice, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu