Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkový krém

Jemná pórková polévka je ideálním lehkým obědem. Připravit ji můžete i ve všední dny, kdy nemáte času nazbyt, ale přesto si chcete vychutnat dobré domácí jídlo. Pórkovou polévku před podáváním zdobíme jarní cibulkou a svěžím sýrem žervé.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jarní cibulku nadrobno nasekáme a oddělíme bílou a zelenou část. Pórek i se zelenou částí nakrájíme na půlměsíčky. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Krok 2: V kastrolu rozpálíme olej, vsypeme brambory a bílou část cibulky. Osolíme, opepříme a restujeme 5 minut. Pak vhodíme pórek a restujeme dalších 5 minut. Krok 3: Ochutíme tymiánem s citronovou kůrou a zasmažíme dalších 5 minut. Krok 4: Nakonec vmícháme zelenou část cibulky a vše zalijeme vroucí vodou. Necháme jen minutu provařit a nakonec polévku rozmixujeme. Krok 5: Dle chuti dosolíme a dochutíme citronovou kůrou. Podáváme se lžící žervé a ozdobené jarní cibulkou.

TIP: Pórek v kuchyni - nejlepší recepty

Zveřejněno 21. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6pY5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkový krém

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6pY5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pórek, brambory, olej, kůra citronová, cibulka jarní, sůl, pepř mletý, tymián, sýr žervé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu