Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maková roláda s jahodami

Rolády patří mezi slavnostnější typy moučníků. Z jemného piškotového těsta připravíme roládu plněnou jahodovým džemem a čerstvými jahodami. Ty bude doplňovat krém na povrchu rolády z tvarohu, smetany a máku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh, do kterého za stálého šlehání přidáme i cukr. Následně opatrně vmícháme žloutky, vanilkový cukr, mouku, mléko i olej. Krok 2: Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a při teplotě 180 °C pečeme 10 minut. Upečený korpus překlopíme na čistý papír a necháme ho vychladnout. Krok 3: Z tvarohu, ztužovačů, smetany a cukru vyšleháme hustý krém, do kterého vmícháme mák. Krok 4: Vychladlý korpus potřeme džemem a poklademe očištěné a nakrájené jahody. Zabalíme, potřeme krémem a ozdobíme jahodami.

TIP: Jak stočit roládu

Zveřejněno 22. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maková roláda s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8oZG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maková roláda s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8oZG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
vejce, sůl, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, mléko, olej, tvaroh, ztužovač šlehačky, smetana ke šlehání, cukr moučkový, mák mletý, jahodová marmeláda, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu