

Hovězí na celeru
Suroviny 4-5 porcí
- 600 g hovězí zadní (vepřová krkovice)
- 1 menší celer
- 2 cibule
- 100 g špeku
- 1/2 sardelové pasty
- 6 kuliček pepře
- sůl
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- smetana
Postup přípravy receptu
Maso si připravíme den předem. Prošpekujeme, osolíme, potřeme sardelovou pastou. Do misky si nastrouháme celer a nadrobno nakrájené cibule, zakápneme trochou oleje a přidáme pepř a maso pěkně promícháme a dáme do lednice.
Druhý den dáme do pekáčku celý obsah misky, podlejeme vodou a dáme do trouby na 200°C péci.
Za občasného podlévání pečeme doměkka.
Maso vyndáme a nakrájíme na porce.
Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a chvíli mícháme a zalejeme vodou nebo vývarem z hovězího bujonu a 15 minut povaříme, zalejeme smetanou a dochutíme solí, pepřem, můžeme zakápnout citronem.
Poznámka od kuchařky
Příloha: rýže, těstoviny, houskový knedlík. Přeji dobrou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí na celeru
-
Anna Kocikova:Děkuji za pochvalu a jsem ráda,že Vám chutnalo.
-
Raduš,hovězí na celeru je u nás hodně oblíbené a tentokrát jsem ho vyzkoušela podle Tebe
Pochutnali jsme si
Posílám Ti bodík a přidávám foto
+5
Jen jsem neměla hovězí vcelku,byly plátky.Tak jsem po uležení masa druhý den rozškvařila kostičky slaniny,na to vložila"masový"základ a pak už dál podle uvedeného postupuZa príma baštu,kterou jsme měli s knedlíkem Ti děkuji
-
-
Pěkné