„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku

Nadja Kuchařka: Nadja

Doba přípravy: 30 4 porce Polévky 7 názorů

Suroviny

libovolné maso i s kostmi - hovězí, vepřové, u nás kuřecí
cibule vcelku
kořenová zelenina - část nechat vcelku, část jemně nastrouhat (celer, mrkev, petržel - v poměru cca 3:2:1, nebo jak kdo má rád)
máslo
krupice hrubá, event. dětská
sůl
pepř bílý mletý
špetka zázvoru sušeného mletého
špetka muškátového květu nebo oříšku
petrželka - drobně pokrájet
houska nebo rohlík - nakrájet na kostičky a osmažit na másle (na každého strávníka cca 1/2 rohlíku)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Masový vývar:
    maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji drobně nakrájet a přidat do hotové polévky.

  2. na másle orestovat nastrouhanou zeleninu a zalít vývarem

  3. na pánvi na másle osmažit krupici do růžova, zavařit ji do vývaru se zeleninou, okořenit a nechat provařit

  4. do vařené polévky vložit obrané maso, nechat prohřát a nakonec vsypat zelenou petrželku. Servírovat s osmaženou houstičkou.

Poznámka

Pro vegetariány lze uvařit ze zeleninového vývaru.

Polévka svým vzhledem připomíná rybí polévku - jikry nahradila osmažená krupice.

Recept na pravou rybí polévku je zde: https://www.toprecepty.cz/recept/24508-mamincina-v...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: „Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku

  • Marcela 76 Marcela 76

    Moje sestra mne naučila tuhle rybí polévku:
    Zvlášť uvařit v osolené vodě hlavy a skelety, v druhém hrnci vnitřnosti. Přecedit, vodu vyleju, jen trochu odložím, na másle osmahnu na nudličky nastrouhanou kořenovou zeleninu se 2 lžícemi hladké mouky, zaleju vodou, povařím, přidám sterilovaný hrášek, kousek masoxu, špetku muškát. květu. Vložím obrané rybí maso z hlav a skeletů, jestli není moc rybinou cítit odložený vývar, tak ho přidám. Podávám klasicky s houstickou osmaženou na másle.

    Odpovědět

  • sylvánka sylvánka(neregistrovaná)

    taky nemám ráda náhražky tohoto typu, raději to nazvat jinak a pořádnou rybí polévku dělat z ryb, bramboráky z brambor atd.

    Odpovědět

  • karel karel(neregistrovaný)

    rybí polévka bez ryby........uheráková pomazánka bez uheráku,knedlík bez knedlíku,rajčatová polévka bez rajčat,bramborák bez brambor, to je prostě masakr.

    Odpovědět

  • ota ota(neregistrovaná)

    Něco podobného děláme již léta, ale daleko jednodušeji.
    Nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev a celer, petržel nedávám - hodně na jemno) orestuji.
    Ve vodě uvařím kuřecí játra (1 balíček = 500g). Až jsou měkká, vyjmu je a nasekám na jemno.
    Z povrchu polévky sejmu šum, nechám povařit zeleninu a na
    závěr nasypu rozsekaná játra.
    Dochutím Klasikem. Podáváme se "smaženým hráškem".

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    Majka8: U nás je každoročně rybí z kapra, jen pro vnučku tato náhražka, aby se nelišila alespoň vzhledem, když už se liší chutí. :-D

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    hanes24:Já to mám taky tak,prostě rybí polívku nevařím,nemůžu:-//nespolkla bych,ale ukládám na příští rok,dík:yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    To je něco pro mě!!!! Rybí polévka bez pachu rybiny při vaření a konzumaci. To je za 1000 bodů!!!!:yes::yes::yes::-)):-D:-)):-))

    Odpovědět

Tématické fráze: rybí polévka bez ryb pravá vánoční rybí polévka ryby polevka rybí polévka bez ryby nahražka jiker náhražka rybí polévky náhražka za jikry ryby polévky falešna rybí polevka vánoční polévka bez ryby rybu polevka bez ryby rybí polévka z kapra náhražka jiker krupice jako nahrážka rybích jiker jak uvařit polívku z ryby bez pachu rybí polívka náhražka jiker do polévky polévka z ryby rybí polévka bez jiker rybi polevka bez na ryby rybu polevku bez ryby