Postup přípravy
Krok 1: Masový vývar:
maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji drobně nakrájet a přidat do hotové polévky. Krok 2: na másle orestovat nastrouhanou zeleninu a zalít vývarem Krok 3: na pánvi na másle osmažit krupici do růžova, zavařit ji do vývaru se zeleninou, okořenit a nechat provařit Krok 4: do vařené polévky vložit obrané maso, nechat prohřát a nakonec vsypat zelenou petrželku. Servírovat s osmaženou houstičkou.
maso i s kostmi uvařit spolu s cibulí a kořenovou zeleninou vcelku. Přecedit, maso obrat a nakrájet na menší kousky. Kdo má rád hodně zeleniny, může ji drobně nakrájet a přidat do hotové polévky. Krok 2: na másle orestovat nastrouhanou zeleninu a zalít vývarem Krok 3: na pánvi na másle osmažit krupici do růžova, zavařit ji do vývaru se zeleninou, okořenit a nechat provařit Krok 4: do vařené polévky vložit obrané maso, nechat prohřát a nakonec vsypat zelenou petrželku. Servírovat s osmaženou houstičkou.
Zveřejněno 24. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EvKk
Moje poznámka
„Rybí“ polévka bez ryby pro moji vnučku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EvKk
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka z pomazánkového másla
nelinka62 před 2 minutami
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 11 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Tématické fráze:
rybí polévka bez ryb,
pravá vánoční rybí polévka,
ryby polevka,
rybí polévka bez ryby,
nahražka jiker,
náhražka rybí polévky,
náhražka za jikry,
ryby polévky,
falešna rybí polevka,
vánoční polévka bez ryby,
rybu polevka bez ryby,
rybí polévka z kapra náhražka jiker,
krupice jako nahrážka rybích jiker,
jak uvařit polívku z ryby bez pachu,
rybí polívka,
náhražka jiker do polévky,
polévka z ryby,
rybí polévka bez jiker,
rybi polevka bez na ryby,
rybu polevku bez ryby
Suroviny:
maso,
cibule,
zelenina kořenová,
máslo,
krupice,
sůl,
pepř bílý,
zázvor,
květ muškátový,
petrželka,
houska
Komentáře (8)
Zvlášť uvařit v osolené vodě hlavy a skelety, v druhém hrnci vnitřnosti. Přecedit, vodu vyleju, jen trochu odložím, na másle osmahnu na nudličky nastrouhanou kořenovou zeleninu se 2 lžícemi hladké mouky, zaleju vodou, povařím, přidám sterilovaný hrášek, kousek masoxu, špetku muškát. květu. Vložím obrané rybí maso z hlav a skeletů, jestli není moc rybinou cítit odložený vývar, tak ho přidám. Podávám klasicky s houstickou osmaženou na másle.
Nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev a celer, petržel nedávám - hodně na jemno) orestuji.
Ve vodě uvařím kuřecí játra (1 balíček = 500g). Až jsou měkká, vyjmu je a nasekám na jemno.
Z povrchu polévky sejmu šum, nechám povařit zeleninu a na
závěr nasypu rozsekaná játra.
Dochutím Klasikem. Podáváme se "smaženým hráškem".