Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezé roláda s lískovými oříšky

Pokud vám z předchozího pečení zůstaly bílky, upečte z nich bezé roládu. Křehounké těsto naplněné šlehačkou, je lehké jako vánek a voní po oříšcích a skořici. Tímto dezertem rozhodně potěšíte každou dámu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 37 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 7 min

37 min (30 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

10 porcí

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Velký nízký plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 220–240 °C. Krok 2: V misce začneme šlehat bílky. Jakmile je z nich pěna, pomalu do ní po lžičkách přisypeme cukr a sníh vyšleháme dotuha. Krok 3: Do ušlehaného sněhu zlehka zamícháme smíchané sypké suroviny. Krok 4: Hotové těsto rozetřeme na pečicí papír a přes sítko mírně posypeme moučkovým cukrem. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 5–7 minut. Krok 6: Upečenou ještě vlažnou roládu srolujeme a necháme vychladnout. Krok 7: Smetanu vyšleháme do pevné šlehačky. Krok 8: Roládu po vychladnutí naplníme ušlehanou šlehačkou, necháme rozležet v lednici a nakrájíme na porce.

TIP: Pavlova, lehoučký zákusek z bílků

Zveřejněno 12. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezé roláda s lískovými oříšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o27L3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezé roláda s lískovými oříšky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o27L3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bílek, cukr krystal, ořechy lískové mleté, piškoty, mouka hladká, skořice mletá, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu