Drobenkový závin se skořicí a lískovými oříšky

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 10 ks Moučníky , Záviny, rolády 2 názory

Suroviny

1 rozválené listové těsto nebo domácí
Drobenka:
100 g másla pokojové teploty
6 lžic (120 g) hrubé mouky
5 lžic (100 g) cukru písek + 1 vanilkový
1/2 lžičky skořice
1-2 (25 g) lžíce strouhaných lískových oříšků
1 vejce na potření
moučkový cukr na poprášení
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Do větší misky dáme ingredience na drobenku a ručně promícháme. V hrnečku vidličkou rozkvedláme vejce.

  2. Na rozválený plát těsta nasypeme drobenku, ponecháme asi 2 cm od delšího okraje volné místo. Stočíme zlehka do závinu, překrojíme v polovině a z každé části nakrájíme 5 kusů.

  3. Na plech vyložený pečícím papírem přendáme kousky závinu, potřeme každý vejcem a dáme péct. Po chvilce, cca 2-3 minuty, snížíme teplotu na 180° C a dopečeme 10 minut do zlaté barvy.
    Podáváme lehce poprášené moučkovým cukrem.

Poznámka

Viděla jsem foto receptu minulý týden na netu, přišlo mi povědomé a zjistila jsem, že v mém starém sešitku se nachází asi 25 let podobný. Pokud to bude vadit, je možné tento smazat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Drobenkový závin se skořicí a lískovými oříšky

  • Alzbetina Prk.: :-) moc děkuji, já bych dala také víc ale to byl zbytek :-K Mějte se super zdravě :-K

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Je to super rychlovka a po upečení krásně křupavé kousky. Těch oříšků jsem dala o chlup víc a byly předtím opražené. Výborný receptík! :yes:

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo