Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené kousky patizonu

Patizony vypadají jako z jiné planety, mají nezvyklý tvar a i z toho důvodu možná nepatří mezi nejčastější suroviny v naší kuchyni. Ale nenechte se zmýlit, jeho chuť je lahodná a řízečky z něj potěší i milovníka tradičních masových řízků.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Patizony překrojíme na čtvrtiny, odstraníme střed se semeny a okrojíme slupku. Dužinu omyjeme a zakápneme sójovou omáčkou. Krok 2: Hladkou mouku smícháme s grilovacím kořením, vejce osolíme a prošleháme vidličkou.  Krok 3: Jednotlivé kousky nejprve obalíme ve směsi mouky a koření, pak v rozšlehaných vejcích  a nakonec ve strouhance. Vše postupně smažíme z obou stran v dostatečném množství oleje.  Krok 4: Patizonové řízečky podáváme nejlépe s tvarohovým dipem ochuceným bylinkami.

TIP: Z jakých různých surovin můžeme usmažit řízky?

Zveřejněno 20. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené kousky patizonu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rG2J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené kousky patizonu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rG2J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
patizon, omáčka sojová, koření grilovací, vejce, sůl, mouka hladká, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu