Křupavý patizon z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenObalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 238 kJ / 57 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,15 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Obalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého…
patizón ošúpeme a zbavíme jadierok, na masle speníme cibuľku, pridáme nakrájaný patizón zemiaky vývar alebo vodu a bujón ku koncu varenia pridáme trochu mlieka alebo…
Patizony omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Remosku vymažeme sádlem, vložme patizon, osolíme ho, posypeme kmínem, pokapeme sádlem a upečeme dočervena. Podáváme s…
Brambory si uvaříme ve slupce a oloupeme. Patizon oloupeme a vyřízneme semínka. Nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme vypotit.Na oleji orestujeme na proužky…
Brambory a mrkev oškrábeme, patizon oloupeme a vykrojíme vnitřek s jadérky. Mrkev nastrouháme na jemno. Brambory a patizon na hrubo, osolíme a necháme chvíli odstát. Po…
Vepřová játra důkladně opereme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčátka a zelené papriky, zbavené jádřinců, pokrájíme na malé kousky. Cuketu a lilek omyjeme, pokrájíme na…
Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přivedeme k varu a po cca 1 minutě odstavíme a necháme dojít pod pokličkou. Pórek nakrájíme nadrobno, patizon a hokkaido…
Cuketu, patizon a cibulku nakrájíme na menší kousky. Česnek nakrájíme na slabé plátky a vše vložíme na pánev. Podlijeme olivovým olejem a smažíme do zlatova. Osolíme,…
Patizón nastrúhame nahrubo.Premiešame so žĺtkami, vločkami, múkou a soľou. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.Lyžicou naberáme a tvoríme na rozpálenom oleji…
Patizón najemno nastrúhame.Pridáme žĺtky, prelisovaný cesnak, oregano, bazalku a soľ. Premiešame.Vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.Nakoniec postupne pridávame krupičku,…
Patizon omyjeme a pokud je slupka slabší, pokrájíme na plátky. Osolíme a necháme vypotit. Směs sýrů, uzenou papriku, jogurty a vejce vyšleháme, přidáme sůl, bylinky …
Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny.Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku.Cibuli nakrájíme najemno, dužinu…
Cuketu a patizon oloupeme, zbavíme jadřinců a a spolu s paprikami a cibulí nakrájíme na kostky. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme zeleninu, česnek, omáčky a koření a…
Patizon oloupeme, zbavíme semínek, osolíme a necháme vypotit. Osušíme kuchyňským ubrouskem. Potřeme olejem s česnekem a restujeme z obou stran na pánvi dozlatova…
Patizon umyjeme, rozkrojíme, vydlabeme zrníčka a pomocí škrabky odstraníme vrchní tvrdou slupku. Pak kousky očištěného patizonu nastrouháme na hrubém struhadle do mísy.…
Nové brambory, cuketu, rajčátka a patizon dobře omyjeme a pokrájíme na malé kousky.Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme na oleji (sádle), přidáme uzenou červenou…
Omytý patizon nakrájíme na plátky asi 1 cm silné (já krájela neloupaný i s pecičkami, ale někdo slupku okrajuje i pecičky dává pryč), poté jednu stranu posolím, druhou…
Z patizonu odkrojíme svrchu pokličku (jde to hodně ztuha, protože je dost tvrdý), vydlabeme semínka, vnitřek vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, přiklopíme…
Patizon oloupat, odsemínkovat, nakrájet na kostky 2x2cm. V hrnci lehce podlít vodou a dusit (ne příliš dlouho!). Pak zastříknout citr.šťávou, octem, osolit, opepřit,…
Nakrájet patizon a klobásu na malé kostičky.Na pánev nalít trošku oleje.Na olej dát nakrájený patizon, posolit, dát koření - směs dle libosti, já dávám čubricu, dusit…
Houby spařit v rendlíku horkou vodou, přivést k varu, krátce povařit, zakrýt, vypnout. Na oliv.oleji opéct česnek (stroužek předtím "prasknout" váhou dlaně), až začne…
Patizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo. Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami. Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou.…
Ocisteny patizon bez jadierok nakrajame na tenke podkovicky a mierne zasypeme vegetou. struhany emental a cesnak vymiesame s 1 vajickom. touto zmesou vzdy potrieme jednu…
Do 2 l vody dáme vařit květák, na kostky oloupané nakrájené brambory, nakrájený česnek, bazalku, libeček, podravku, muškátový květ a trošku soli. Mezitím si na polovině…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 27. 11. 2023 09:19
Přidáno 27. 11. 2023 06:59
Přidáno 26. 11. 2023 22:15
Přidáno 26. 11. 2023 10:41
Přidáno 26. 11. 2023 08:35