Guláš z patizonů

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

asi 4 porce Zeleninová jídla 3 názory

Suroviny

olej
30 g slaniny
1 středně velká cibule
2 větší stroužky česneku
1 velký oloupaný a vydlabaný patizon
2 lžičky sl. papriky
lžička gril. koření
sůl
2 zeleninové papriky (můžou být i trochu pálivé)
2-3 rajčata
1 papriková klobáska (nejlépe čabajského typu)
2 nožičky kvalitního párku
světlá hotová jíška
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na dno kastrolu dáme olej, na kostičky nakrájenou slaninu a když zesklovatí, přidáme nakrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájený česnek. Osmahneme a přidáme na kostečky nakrájený patizon. Zasypeme kořením (paprika a grilovací) a dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka. Pokud patizon nepustí dost tekutiny, můžeme i trochu podlít vodou.

  2. Když patizon začne měknout, podlejeme horkou vodou tak, aby bylo vše sotva potopené, osolíme a přidáme na kousky pokrájené papriky a klobásku. Přidáme i pokrájený dobrý párek a guláš zahustíme hotovou jíškou. Necháme chvilku provářet, podle potřeby dochutíme, dosolíme a přidáme spařená, oloupaná a na kostičky pokrájená rajčata, ale ty už jen necháme přejít varem.

  3. Na tento guláš můžeme použít i cuketu (třeba přiměřený kus z přerostlé cukety). Jídlo je brzy vařené, patizon měkne skoro stejně rychle, jako cuketa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Guláš z patizonů

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MamlajdaD: Anička, kedysi padla 1. tekvica na plnenú tekvicu a patizón tiež. Teraz sa mi to neoplatí, jedla by som to týždeň. Guláš je iná záležitosť. ;-) Dnes som bola na 12 km vychádzke do okolia Košíc a tak ráno som varila. :-D:-D:-D Aj tento guláš, aj rendlík s fazuľkou. Ten som už zdlabala, guláš ostal na zajtra. ;-):-D:-D:-D

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    tejaja (moderátorka): Terezko, no jen zírám, ;-):-8 tys to uvařila a nafotila! A máš to opravdu parádní (jako všechno :yes:), <3 :yes: i hezky barevné, až se mi sbíhají sliny.:-Q Kdo umí, ten umí!;-):-8 Zahrádku už nemám skoro deset let a jen pomalu si zvykám, že musím některé věci kupovat (např. nakládané okurky - těch jsem dělala okolo osmdesáti sklenic pro celou rodinu a když jsem si poprvé byla koupit okurky v obchodě, byla jsem jako podebraná, byl to hodně divný pocit), no a patizon si taky neutrhnu a ani nekoupím. Pořád si nemohu zvyknout.:-( Tak proto ta zmínka o cuketě, pro mně jediné řešení. A teď ještě mých stotisíc (a ještě víc) díků za vyzkoušení receptu:-8:-K:-K a za ty parádní fotky:-!:yes: Opravdu děkuji mnohokrát, ba stotisíckrát!:-8:-D:-K:yes: Děkuji, zdravím a měj se moc hezky:yes::-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Recept mi pripomenul, že je sezóna. :-D Robievam tento guláš z patizónov alebo tekvíc už niekoľko desiatok rokov, recept bol kedysi vo Vlaste ale Květoch, už si nepamätám. Ale nie je to podstatné. Je to výborné jedlo, akurát ja nedávam párok, len klobásu. Tentokrát som pridala kvôli receptu aj párok. https://www.toprecepty.cz/recept/5820-tykvovy-gula...
    Pri všetkej úcte k autorke, použiť cuketu nedoporučujem. Pred rokmi som to skúšala, ale nie je to ono. Cuketa (aj malá) má veľký obsah vody, aj pri krátkom dusení kocky zmäknú, nie je to ono. Ale z tekvice alebo patizónu je to super jedlo. :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: guláš z patizonu patizon recept patizon recepty patizony recepty recepty z patizonu patizon guláš guláš s patizonu recept na patizon gulas z patizon recepty patizon gulas s patizonem guláš z patyzonu patizony po cuketach na zahradce recepty z patizony guláš z patisonů patizon výborný top recepty recepty patizony zeleninový guláš s patizony patizon ve vlastní šťávě

Zapomněl/a jsem heslo