Suroviny
Porce: asi 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 076 kJ / 735 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,11 g |
Tuky | 42,27 g |
Vláknina | 26,76 g |
Cholesterol | 61 mg |
Sodík | 1,18 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 61,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno kastrolu dáme olej, na kostičky nakrájenou slaninu a když zesklovatí, přidáme nakrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájený česnek. Osmahneme a přidáme na kostečky nakrájený patizon. Zasypeme kořením (paprika a grilovací) a dusíme ve vlastní šťávě do poloměkka. Pokud patizon nepustí dost tekutiny, můžeme i trochu podlít vodou.
Krok 2: Když patizon začne měknout, podlejeme horkou vodou tak, aby bylo vše sotva potopené, osolíme a přidáme na kousky pokrájené papriky a klobásku. Přidáme i pokrájený dobrý párek a guláš zahustíme hotovou jíškou. Necháme chvilku provářet, podle potřeby dochutíme, dosolíme a přidáme spařená, oloupaná a na kostičky pokrájená rajčata, ale ty už jen necháme přejít varem.
Krok 3: Na tento guláš můžeme použít i cuketu (třeba přiměřený kus z přerostlé cukety). Jídlo je brzy vařené, patizon měkne skoro stejně rychle, jako cuketa.
Zveřejněno 11. 7. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z patizonů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xgqP
Moje poznámka
Guláš z patizonů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xgqP
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 7 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 12 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 17 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 3 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 7 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 9 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 9 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 9 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 10 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 12 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 14 hodinami
Tématické fráze:
guláš z patizonu,
patizon recept,
patizon recepty,
patizony recepty,
recepty z patizonu,
patizon guláš,
guláš s patizonu,
recept na patizon,
gulas z patizon,
recepty patizon,
gulas s patizonem,
guláš z patyzonu,
patizony po cuketach na zahradce,
recepty z patizony,
guláš z patisonů,
patizon výborný top recepty,
recepty patizony,
zeleninový guláš s patizony,
patizon ve vlastní šťávě
Suroviny:
olej,
slanina,
cibule,
česnek,
patizon,
paprika,
koření,
sůl,
paprika,
rajče,
klobása,
párky,
jíška
Komentáře (4)
Pri všetkej úcte k autorke, použiť cuketu nedoporučujem. Pred rokmi som to skúšala, ale nie je to ono. Cuketa (aj malá) má veľký obsah vody, aj pri krátkom dusení kocky zmäknú, nie je to ono. Ale z tekvice alebo patizónu je to super jedlo.