Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočkový salát s dýní a fetou

Na podzim se dny krátí a zároveň se chladí. Využijte sezonu dýní k přípravě chutného, výživného a teplého salátu, které vaše zažívání v těchto dnech uvítá. Kombinace pečené dýně, vařené čočky a sýru feta je naprosto lahodná.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

terez-kure

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dýni hokaido omyjeme (nemusíme ji loupat) a nakrájíme na kostky. Na plech s pečicím papírem rozprostřeme dýni, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Krok 2: Pečeme v troubě na 200 °C cca 20 minut, dokud není dýně měkká. Neměla by se rozpadat, ale zůstat ještě trochu pevná. Krok 3: Čočku uvaříme doměkka, nerozvaříme a scedíme. Případně můžeme použít čočku z konzervy. Krok 4: Upečené dýňové kostky opatrně vmícháme do čočky, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a zamícháme. Nakonec rozdrobíme sýr feta.

Zveřejněno 9. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkový salát s dýní a fetou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR5k5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočkový salát s dýní a fetou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR5k5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

To vypadá jako recept, co by se u nás doma mohl ujmout. Mám dlouhodobý cíl do našeho jídelníčku zařadit víc luštěnin.

Suroviny:
dýně hokkaido, čočka zelená, sýr feta, olej olivový, sůl, pepř mletý, tymián, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu