Papriky plněné kuskusem a fetou

Eliza Kuchařka:

4 porce Bezmasá jídla 15 názorů

515

Suroviny

8 zelených paprik
250 g kuskusu
200 g balkánského sýra nebo feta
1 malá cibule
česnek
vývar z bylinkové kostky
sušená rajčata v oleji
1 konzerva loupaných rajčat
bylinky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuskus promícháme s nasekanou cibulí a pokrájenými sušenými rajčaty, na kterých ponecháme olivový olej - jiný už používat nemusíme.

  2. Zalijeme vroucím vývarem (množství je uvedeno na obalu) a necháme pod pokličkou vsáknout.

  3. Necháme trochu vychladnout a smícháme s nahrubo nastrouhanou fetou (polovinu je možné nahradit např. nivou) a jemně nastrouhaným česnekem, případně bylinkami.

  4. Směsí naplníme papriky, kterým jsme uřízli vršek a pečlivě odstranili semeník a vnitřní žebra. Pomocí párátek vrátíme vršky na původní místo, vložíme do kastrolu s obsahem rajčatové konzervy ochucené solí a česnekem a pečeme při 200°C nejprve zakryté (dusíme) asi 45 minut a poté dopečeme odkryté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Papriky plněné kuskusem a fetou

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    :-p Tak to vypadá super. Já přidám něco malinko podobného, ale i jiného, tak snad to nebude vadit. Tobě rozhodně patří bod;-):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Terysho :-), to je úžasné, že jsi vytáhla jeden z mých starších receptů a ještě jste si s babinkou skvěle pochutnaly...:-K Mám vždycky velkou radost, když se takhle připomene před nějakým časem vařené a z archívu vylovené jídlo...;-)

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    Dnes jsme to měly na oběd- udělaly jsme to s babičkou jako přílohu k masu :-) Dovnitř jsme daly rajčata čerstvá, kolem pak z té konzervy. Bylo to super:yes::yes::yes: Určitě budeme vařit i nadále!!:-K bodík už jsem dala předtím a bohužel druhý nejde...:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Hani, čím nahradit sušená rajčata nevím, jedině si je usušit v troubě (dělá se to v pootevřené troubě při nízké teplotě několik hodin - recept je určitě na stránkách Labužník - a pak je naložit do ochuceného oleje). Za bodík děkuji :-).

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, pěkný receptík:yes: u nás se můžou papriky na všechny možné způsoby teplé i studené:-D, takže určitě vyzkouším i tohle, jenom mi dělá problém sehnat ta sušená rajčata v oleji:-( tak nevím čím to nahradit,:-( ale určitě máš ode mě bodík i za ty moc pěkné fotky:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    :-pMirčo, já teplé papriky upřímně nenávidím a jak je vidím v receptech na nejrůznější masové i zeleninové směsi - ty na proužky nakrájené (výjimkou je ratatouille) nebo ve špízech, jdu od toho...;-)
    Ale pokud se jedná o plněné, pečené...beru je na milost a dokonce je sbírám na svůj talíř od zbytku rodiny :-). Nevím, nakolik je to podvědomá snaha zachránit hlavní surovinu pokrmu, nebo nakolik mi celá paprika nepřipadá tak podivně a dominantně chutnající jako "proužkovatá", ale ve shora uvedeném případě je zvláštně a dobře slano-nasládlá...:-p, takže jsem ji pozřela s chutí...:-D
    Ale ty máš nejspíš jiný problém, ať již zažívací nebo alergický - už proto ti moc děkuji za bod...:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)moc pěkný recept:-p.Též do kuskusu vmíchnu trošku oleje,"projedu ho" na horké pánvi a pak teprve zalívám.Krásně se dělí od sebe(sype),a je hezky na skus:-p:-p.
    Elizko:-)tvůj receptík bohužel nezrealizuji(teplé papriky ne;-(),ale boďka ti určitě náleží za dobrý a chutný nápad;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Dělám to stejně jako Maris, jen dnes jsem ke kuskusu přidala ta olejová rajčata, tak to docela stačilo i na to promíchávání a oddělování zrnek vidličkou. Na to opražení jsem docela zvědavá...:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Já kuskus nepražím, ale nejdřív k němu přidám asi 3 lžíce olivového oleje a vidličkou promíchávám, až se zrnka olejem obalí. Teprve potom zaliji vývarem. Zůstane krásně nadýchaný a neslepený.
    Eli, krásný recept, jde do oblíbených a Tobě posílám bodík:yes::-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja tiež mám vo zvyku kuskus opražiť, tiež sa mi tá chuť zdá lepšia...

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Elizo :yes::-* +

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Tak o opražení kuskusu slyším poprvé, je to skvělý tip, který rozhodně vyzkouším :-)! Díky a Výbušná - jsem ráda, že se líbí a Ď za bod...:-)

    Odpovědět

  • opuncie opuncie

    Doporučuji kuskus před zalitím vývarem opražit - nasucho, na oleji nebo na másle. Je pak mnohem chutnější.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tento recept je bozi...

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zapečená paprika s kuskusem rajčata plněná kuskusem recepty s fetou zapečené papriky s kuskusem pečené papriky plněné kuskusem plněná rajčata kuskusem pečené papriky s kuskusem recepty s kuskusem zapecene papriky s fetou pečené plněné papriky kuskusem plněná rajčata s kuskusem pečená paprika s kuskusem feta recepty rajčata plnene kuskusem pečené papriky s fetou kuskus se sušenými rajčaty kuskus v paprice plněné papriky na balkánský způsob bezmasé plněné papriky plněná paprika kusukusem

Zapomněl/a jsem heslo