

Papriky plněné kuskusem a fetou
Suroviny 4 porce
- 8 zelených paprik
- 250 g kuskusu
- 200 g balkánského sýra nebo feta
- 1 malá cibule
- česnek
- vývar z bylinkové kostky
- sušená rajčata v oleji
- 1 konzerva loupaných rajčat
- bylinky
- sůl
Postup přípravy receptu
Kuskus promícháme s nasekanou cibulí a pokrájenými sušenými rajčaty, na kterých ponecháme olivový olej - jiný už používat nemusíme.
Zalijeme vroucím vývarem (množství je uvedeno na obalu) a necháme pod pokličkou vsáknout.
Necháme trochu vychladnout a smícháme s nahrubo nastrouhanou fetou (polovinu je možné nahradit např. nivou) a jemně nastrouhaným česnekem, případně bylinkami.
Směsí naplníme papriky, kterým jsme uřízli vršek a pečlivě odstranili semeník a vnitřní žebra. Pomocí párátek vrátíme vršky na původní místo, vložíme do kastrolu s obsahem rajčatové konzervy ochucené solí a česnekem a pečeme při 200°C nejprve zakryté (dusíme) asi 45 minut a poté dopečeme odkryté.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Papriky plněné kuskusem a fetou
-
Tak to vypadá super. Já přidám něco malinko podobného, ale i jiného, tak snad to nebude vadit. Tobě rozhodně patří bod
-
Terysho
, to je úžasné, že jsi vytáhla jeden z mých starších receptů a ještě jste si s babinkou skvěle pochutnaly...
Mám vždycky velkou radost, když se takhle připomene před nějakým časem vařené a z archívu vylovené jídlo...
-
Dnes jsme to měly na oběd- udělaly jsme to s babičkou jako přílohu k masu
Dovnitř jsme daly rajčata čerstvá, kolem pak z té konzervy. Bylo to super
Určitě budeme vařit i nadále!!
bodík už jsem dala předtím a bohužel druhý nejde...
-
Hani, čím nahradit sušená rajčata nevím, jedině si je usušit v troubě (dělá se to v pootevřené troubě při nízké teplotě několik hodin - recept je určitě na stránkách Labužník - a pak je naložit do ochuceného oleje). Za bodík děkuji
.
-
Eli, pěkný receptík
u nás se můžou papriky na všechny možné způsoby teplé i studené
, takže určitě vyzkouším i tohle, jenom mi dělá problém sehnat ta sušená rajčata v oleji
tak nevím čím to nahradit,
ale určitě máš ode mě bodík i za ty moc pěkné fotky
+
-
Mirčo, já teplé papriky upřímně nenávidím a jak je vidím v receptech na nejrůznější masové i zeleninové směsi - ty na proužky nakrájené (výjimkou je ratatouille) nebo ve špízech, jdu od toho...
Ale pokud se jedná o plněné, pečené...beru je na milost a dokonce je sbírám na svůj talíř od zbytku rodiny. Nevím, nakolik je to podvědomá snaha zachránit hlavní surovinu pokrmu, nebo nakolik mi celá paprika nepřipadá tak podivně a dominantně chutnající jako "proužkovatá", ale ve shora uvedeném případě je zvláštně a dobře slano-nasládlá...
, takže jsem ji pozřela s chutí...
Ale ty máš nejspíš jiný problém, ať již zažívací nebo alergický - už proto ti moc děkuji za bod... -
Elizo
moc pěkný recept
.Též do kuskusu vmíchnu trošku oleje,"projedu ho" na horké pánvi a pak teprve zalívám.Krásně se dělí od sebe(sype),a je hezky na skus
.
Elizkotvůj receptík bohužel nezrealizuji(teplé papriky ne
),ale boďka ti určitě náleží za dobrý a chutný nápad
-
-
Dělám to stejně jako Maris, jen dnes jsem ke kuskusu přidala ta olejová rajčata, tak to docela stačilo i na to promíchávání a oddělování zrnek vidličkou. Na to opražení jsem docela zvědavá...
-
Já kuskus nepražím, ale nejdřív k němu přidám asi 3 lžíce olivového oleje a vidličkou promíchávám, až se zrnka olejem obalí. Teprve potom zaliji vývarem. Zůstane krásně nadýchaný a neslepený.
Eli, krásný recept, jde do oblíbených a Tobě posílám bodík -
Ja tiež mám vo zvyku kuskus opražiť, tiež sa mi tá chuť zdá lepšia...
-
Elizo
+
-
Tak o opražení kuskusu slyším poprvé, je to skvělý tip, který rozhodně vyzkouším
! Díky a Výbušná - jsem ráda, že se líbí a Ď za bod...
-
Doporučuji kuskus před zalitím vývarem opražit - nasucho, na oleji nebo na másle. Je pak mnohem chutnější.
-
tento recept je bozi...