Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 892 kJ / 3 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 234,80 g |
Tuky | 203,20 g |
Vláknina | 58,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 646 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 91,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Na sádle orestujeme cibuli. Ta musí být rozdušená vysloveně na kaši a do zlatova. Potom vložíme maso, orestujeme,přidáme koření - paprika musí pustit barvu a pozor, aby nezhořkla! Podlejeme minimem vody a dusíme cca 30 minut. Vložíme papriky a rajčata nakrájené na kousky a dusíme do změknutí masa, maso pustí spolu s cibulí a zeleninou nádhernou šťávičku.
Krok 2: Pokud musíme dolít vodu, tak jen minimálně, aby se maso nepřipékalo, bylo lehce ponořené. To trvá dalších asi 30 minut, (podle kvality masa). Před dokončením vlijeme víno, dochutíme solí,vypneme sporák a necháme dojít. Perkelt by se jiným způsobem dohušťovat neměl.
Krok 3: Příloha: nejlépe halušky, noky, lze i knedlík, brambor anebo jen chléb…(prostě co nám doma chutná)
Zveřejněno 2. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Variace na perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwBm
Moje poznámka
Variace na perkelt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MwBm
Nejnovější recepty
Rychlé kokosky bez pečení
Přidáno před 4 hodinami
Linecké kroužky
Přidáno před 4 hodinami
Žíhané oválky
Přidáno před 5 hodinami
Mramorové kroužky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové maso s červenou řepou
Přidáno před 6 hodinami
Bramboráčky z červené řepy
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
V soutěži Česká Chuťovka zabodovaly houbové knedlíky, sváteční borůvkový koláč i vánočka ze známého obchodu
Karbanátky z mletého masa a květáku: Na voňavé a šťavnaté jídlo je důležité správně předem připravit květák
Sedm pokrmů, které nesmí chybět na svatomartinském menu: Hustý kaldoun, pečená drůbež nebo křehké rohlíčky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánový koláč
ehrena@seznam.cz před 2 hodinami
Dýňová polévka s kokosovým mlékem a chilli
Gita1 před 4 hodinami
Olivová tapenáda
Elivet před 5 hodinami
Sedlácká bída
Fitulka před 5 hodinami
Krevety po sečuánsku
Fitulka před 5 hodinami
Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečené vepřové kotlety
Fitulka před 5 hodinami
Hlíva na paprice
Fitulka před 5 hodinami
Rychlý jablkový koláč s čokoládou
Hanina65 před 5 hodinami
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Lucie1001 před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí perkelt,
perkelt,
hovězí perkelt recept,
madarsky hovezi perkelt,
perkelt recept,
pravý maďarský perkelt,
perkelt z hovězího masa,
hovězí perkelt recepty,
maďarský perkelt babica,
hovězí podplecí,
perkelt hovezi,
perkelt recept hovězí,
hovězí krk podplečí,
podplecí,
hovězí perkelt na víně,
perkelt na víně,
babica perkelt,
hovezi krk podpleci recepty,
perkelt z hoveziho,
hovezi podplecí recept
Suroviny:
krk hovězí,
cibule,
paprika čerstvá zelená,
rajče cherry,
paprika čerstvá červená,
paprika sušená pálivá,
pepř mletý,
feferonka,
sůl,
sádlo,
víno červené
Komentáře (17)