Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omládek

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 10. 2011 12:11

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Povídání o omládku sem přidávám proto, že ho velice často (spíš pravidelně) používám do světlého pečiva a pokud vám sem nabídnu recept, často se mě na omládek a sladové výtažky někdo ptá.

Omládek mám např.v těchto receptech:

http://www.www.toprecepty.cz/recept/21452-maslove-...

http://www.www.toprecepty.cz/recept/23479-briosky-...

http://www.www.toprecepty.cz/recept/23213-vecky-se...

http://www.www.toprecepty.cz/recept/22973-bacovy-s...

...............a mnoha jiných, např. i v tolik tady pečených slunečnicových trojhráncích ;-)

Čerpala jsem ze starší knihy Pekárenská technologie.

Kdo si chce přečíst, jak s omládkem pracují ve velkovýrobě dnes, může v některé z bakalářských prací, přístupných volně na internetu. Např. http://is.muni.cz/th/368080/pedf_b/Bakalarska_prac...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

cathleen

30. 10. 2020 12:01

magdalenka: :-D krásná debata, hned bych se připojila! Každý je výborný trochu jinak, ale všechno je to čistá domácí práce, kterou děláš pro rodinu, obdivuhodná <3

magdalenka

29. 10. 2020 18:40

Dnes som piekla s omládkom chlieb celkovo zo750 g múky. Omládek 200 g múky (100 g ražná a 100 g pšeničná), voda 200 g, 12 g čerstvé droždie,1 KL medu. V ceste ľanové semienka, menší varený zemiak, cesto krásne nakyslo, ešte chladne, takže foto bez nakrojenia zatiaľ. Omládek mám rada. :-K
Po nakrojení a ochutnaní vedieme doma debatu, či je lepší včerajší chlieb s bigou, alebo dnešný s omládkom...nedospeli sme k odpovedi.

cathleen

18. 3. 2014 09:13

Majka8: nemyslela snacha spíš žitný kvásek?
http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
A tady ještě jeden odkaz na přesnější recept (s gramy)
http://www.toprecepty.cz/recept/35079-zitny-kvasek...

Majka8

18. 3. 2014 02:05

cathleen:Mám prosbu,snacha by chtěla omládek co je několik dní v lednici a jen se z něho ubírá na pečení chleba,ráda bych ji ho vyrobila,ale nenašla jsem,prosím poraď....peču doma vše,ale toto jsem nikde nenašla:-((

cathleen

19. 12. 2013 18:19

Vojta: protoze tady matlas pod nekolika ruznymi nicky porad to same a mimo misu. Pokud se nechces zaregistrovat a pak vlozit ten -podle tebe- JEDINY SPRAVNY recept, jen lidi mates. Uz ti psal pod svym receptem i Frantisek, ze postupu je vice a doma budes jen tezko vyrabet podle postupu z velkovyroby....a marne.
To je vsecko, co ti pisu. Vic na tebe reagovat nebudu.

Vojta

19. 12. 2013 18:05

já jsem se chtěl se zeptat jak to že tady už nejsou komentáře to se mažou?

cathleen

14. 10. 2011 08:50

:-K děkuju všem za zájem - tento "recept" berte opravdu jen jako obecné povídání o kvásku omládku - přesná gramáž a popis, jak ho vyrobit, jsou zvlášť popsané u každého receptu.

cathleen

14. 10. 2011 08:48

disketka: Ano, třeba takový grahamový chlebík je pečený z grahamové mouky a s omládkem....nemůžeš mi písnout odkaz na recept, podle kterého pečeš? Nebo aspoň písnout, kolik droždí na jaké množství mouky používáš....A pečeš pouze z celozrnné?

disketka

14. 10. 2011 08:14

Může se s omládkem péct i pečivo z celozrnné mouky? Pokud bych chtěla s omládkem péct podle běžného receptu, tak o kolik mám snížit množství kvasnic?

BILKOVAI

13. 10. 2011 21:12

cathleen, hodně jsi mně inspirovala, jak používat domácí pekárnu. Děkuji a bodík je samozřejmostí.:-K Foto je nádherné:-O

senky

13. 10. 2011 20:23

Díky za přesný a podrobný rozpis ;-):yes:

Anna Kocikova

13. 10. 2011 20:09

Díky moc za popis a přidané odkazy:yes:+8:yes:;-)

vybusna

13. 10. 2011 13:37

cathleen: jaaaj ved urobim s tou sladenkou a az potom to zacneme riesit dobre?

suslajda

13. 10. 2011 13:19

;-)jako vzdy nádhera+1:yes::yes:

zizala

13. 10. 2011 13:19

Úchvatná fotka :-O:yes:
Za postup díky, dělala jsem omládek třeba u Ciabatty, jen jsem nevěděla, že to je omládek:-8

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: omladek co je omladek co je sladěnka co je to omládek co je to sladenka omládek recept testo na omladek jak se dělá omladek sladěnka na omládek sladěnka recepty co to je omládek jak udelat omladek vyroba omladku jak vyrobit sladěnku - omládek omladlek recept na omládek sladěnka recept co to je sladenka

Suroviny: voda, droždí, sladovit, mouka hladká

TopRecepty.cz

Omládek

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mM2R