Pečená hrušková povidla
Hrušková povidla mají všestranné využití – skvěle se hodí na koláč, frgál nebo jen tak k namazání na chleba. Sladké hrušky se pečou pomalu v troubě s cukrem, skořicí a trochou rumu, který jim dodá jemné aroma.
Postup přípravy
	Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky.
	Krok 2: Kousky hrušek rozložíme do hlubšího pekáčku a podlijeme jablečným octem. Pekáč dáme do trouby předehřáté na 200 °C a necháme péct asi 25 minut.
	Krok 3: Potom hrušky rovnoměrně posypeme polovinou cukru a dáme znovu na 15 minut péct.
	Krok 4: Potom posypeme hrušky druhou polovinou cukru a dáme zase péct na 15 minut.
	Krok 5: Následně k hruškám přidáme rum a skořici, dobře promícháme a necháme v troubě ještě dalších 5 minut.
	Krok 6: Na závěr vše řádně rozmixujeme a plníme do čistých sklenic. Zatáhneme víčka a necháme alespoň 15 minut stát dnem vzhůru.
Zveřejněno 13. 9. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pečená hrušková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8NxQ
Moje poznámka
					
				
Pečená hrušková povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8NxQ
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Suroviny:
						
							hruška, 
						
						
							ocet jablečný, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							rum
						
					
	
			
	
	
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.