Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená hrušková povidla

Hrušková povidla mají všestranné využití – skvěle se hodí na koláč, frgál nebo jen tak k namazání na chleba. Sladké hrušky se pečou pomalu v troubě s cukrem, skořicí a trochou rumu, který jim dodá jemné aroma.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Krok 2: Kousky hrušek rozložíme do hlubšího pekáčku a podlijeme jablečným octem. Pekáč dáme do trouby předehřáté na 200 °C a necháme péct asi 25 minut. Krok 3: Potom hrušky rovnoměrně posypeme polovinou cukru a dáme znovu na 15 minut péct. Krok 4: Potom posypeme hrušky druhou polovinou cukru a dáme zase péct na 15 minut. Krok 5: Následně k hruškám přidáme rum a skořici, dobře promícháme a necháme v troubě ještě dalších 5 minut. Krok 6: Na závěr vše řádně rozmixujeme a plníme do čistých sklenic. Zatáhneme víčka a necháme alespoň 15 minut stát dnem vzhůru.

TIP: Hrušky ve sladké kuchyni - výběr receptů

Zveřejněno 13. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená hrušková povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8NxQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená hrušková povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8NxQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hruška, ocet jablečný, cukr krupice, skořice mletá, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu