Puntíkované malé cheesecaky

hosta Kuchařka: hosta

3 porce Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 7 názorů

Suroviny

Na korpus:
cca 200 g sušenek
(Lotus - nebo jiných tmavších)
50 g másla
2 lžíce vody
Na náplň:
cca 250 g lučiny
1 lžíce moučkového cukru
vanilkový extrakt
1 vejce
50 ml mléka
2 lžičky hladké mouky
50 g hořké čokolády
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem a vodou. Pomocí lžičky namačkáme na dno tartaletkových košíčků a vytvoříme i okraje. Naplněné košíčky dáme na chvíli do lednice zatuhout.

  2. Lučinu (měla jsem doma připravenou vykapanou ze směsi tvarohu, zakysanky a jogurtu) smícháme s cukrem, vanilkovým extraktem (nemáte-li, stačí vanilkový - ne vanilinový! - cukr). Vidličkou vmícháme vejce, mléko a mouku.
    Asi dvěma třetinami do roviny naplníme připravené korpusy. Do zbylé náplně vmícháme čokoládu, rozehřátou v misce ve vodní lázni.

  3. Pomocí zdobičky na plnění krémem s malým otvorem (nebo mikrotenového sáčku) uděláme do světle naplněných tartaletek tmavé puntíky a celé dáme péci na 160 st. na asi 25 minut. Necháme v troubě vystydnout, než vyndáme z formiček, vychladíme ještě v lednici

Poznámka

Můžete samozřejmě připravit v jedné formě (asi z dvojnásobné dávky) - a ani nemusíte dělat okraje :D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Puntíkované malé cheesecaky

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezké dezertíky:-KJá jsem si myslela,že ty puntíky jsou povidlové,ale suroviny mě přesvědčily,že nee:-DRecept se mi líbí:yes::-8

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    chocolate: jj, proto se také nemá šlehat šlehačem, jen promíchat metličkou, aby nebyl plný vzduchu:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Moc pěkné <3:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Vypadají moc dobře <3:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    hosta: Vidis, porad je co se ucit. Musim vyzkouset.

    A jeste maly trik pro cheesecake ve velke forme, nechejte ho cca deset minut stat a obcas udelejte nozem do hmoty osmicku. Vyzenete vzduch a nemel by pak praskat.

    Odpovědět

  • hosta hosta(autorka receptu)

    chocolate: máš pravdu, je to vážně jemné, krémové, moc dobré. Ochutí to ten vanilkový extrakt (bourbon vanille aroma). Ta troška vody do korpusu umožní daleko lepší ztvarování drcených sušenek než jen s máslem, pečením se odpaří;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Ode me mas bod, protoze sama mam recept od me americke tchyne, kde je Philadelphia cheese, sour cream (zakysanka) a krome vejce (dva bilky a jen jeden zloutek) prave trocha mleka a hladke mouky. Ta hmota je pak krasne jemna, hladka a penova. Ne ten hutny a tvrdy cheesecake. Jen jeste pridava trochu limetove stavy a eventualne i kury.
    Ja pecu ve vodni lazni a nechavam vychladnout v zavrene troube.
    A i na strankach Starbucks je prakticky totozny. A protoze tu zakladni (a nejdulezitejsi) hmotu delam temer totozne, pridavam fotku. Klidne mohu smaznout.

    edit-jen ta voda do zakladu me prekvapila:)

    Odpovědět

Tématické fráze: lotus sušenky náplň do košíčků cheesecake z lotus sušenek košíčky male dezertiky cheesecake recepty z drcenych sušenek zákusek z rozdrcených sušenek top cream košíčky male dezertiky recepty zákusek z drcených sušenek malé cheesecaky susenky jako ze starbucks košíčky z rozdrcených sušenek puntíkovaný dort recept cheesecaky recepty cheesecaky

Zapomněl/a jsem heslo