Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťouchané brambory se zelím a škvarky

Oblíbenou přílohou nejen k pečenému masu jsou šťouchané brambory. Kombinace brambor, kysaného zelí a křupavých škvarků vytváří vydatnou přílohu, která není nijak složitá na přípravu a doplní různé masové pokrmy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Do hrnce dáme brambory, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme do změknutí zhruba 15-20 minut. Krok 3: Kysané zelí propereme, dáme do druhého hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Krok 4: Uvařené brambory i zelí slijeme, smícháme, přidáme sádlo a škvarky a vše rozšťoucháme.

TIP: Top 7: Bramborové přílohy

Zveřejněno 16. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťouchané brambory se zelím a škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6z4J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťouchané brambory se zelím a škvarky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6z4J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, zelí kysané, sádlo, škvarky, sůl, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu