Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 x bramborové přílohy: Výborně doplní hlavní chod a skvěle si na nich pochutnáte i jen tak
Zdroj: Toprecepty

Brambory jsou úžasnou potravinou, kterou lze zpracovat na mnoho způsobů. Připravili jsme pro vás výběr sedmi nejoblíbenějších receptů na bramborové přílohy. Skvěle si na nich pochutnáte a některé z nich zvládnete během chvilky.

Nejenže z brambor můžete vařit, smažit či péct chutné slané přílohy, ale připravit z nich lze i řadu sladkých dobrot. Recepty na škubánky, šišky, peciválky či bramborové placky často známe už od našich babiček, a tak stojí za to i tyto poklady oprášit.

1. místo

 

Na čtvrtky nakrájené brambory vyválíme v česnekové marinádě a do zlatova upečeme na plechu. Na těchto luxusních a přitom jednoduchých bramborách si výborně pochutnáte vy i celá vaše rodina.

2. místo

 

Brambory nakrájené na plátky a upečené na sucho v troubě vás překvapí svou vynikající chutí. Stačí je po upečení promíchat s máslem, solí, bylinkami a lisovaným česnekem. Skvělé jídlo je rychle na stole, kde už je jen doplníme oblíbeným kysaným nápojem. Teplá a jednoduchá večeře je hotová.

3. místo

 

Upečené krokety z předem uvařených a nastrouhaných brambor jsou skvělou přílohou k různým jídlům. Pochutnáte si na nich i jako na křupavé dobrůtce při večerním zobání nebo je můžete podávat jako chuťovku v rámci pohoštění.

4. místo

 

Bramborová kaše je další oblíbenou přílohou z brambor. Její příprava je snadná a její jemná chuť výborně doplní řízek, sekanou či pečené kuře. Bramborová kaše patří mezi velmi oblíbená jídla našich malých strávníků, proto pokud čekáte návštěvu s dětmi, pak touto volbou jistě nešlápnete vedle.

5. místo

 

Čas od času se vyplatí dát si s přípravou přílohy více práce a uvařit bramborové knedlíky, které použijete například k masu se zelím či se špenátem. S bramborovým těstem pracujte svižně a vytvarované knedlíky vařte ve vodě nebo v páře.

6. místo

 

Bramborové placky jsou další dobrotou z brambor, která nejlépe vynikne sama o sobě nebo třeba s oblíbeným dipem. Placky z předem uvařených brambor upečte na sucho v troubě a pak už se do nich s chutí zakousněte. 

7. místo

 

Uvařte si osvědčenou klasiku, šťouchané brambory s osmaženou cibulkou. Čím více dáte cibulky, tím bude jídlo chutnější. Jako příloha se hodí téměř ke všemu, ale pochutnáte si na nich i jen tak, třeba s vychlazeným mlékem.

Nezapomeňte ani na oblíbené bramboráky. Připravit tuto křupavou voňavou dobrotu můžete podle následujícího video-receptu:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky